Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Seksuele openheid

Seks met een ander kan vanuit angst of vanuit Liefde zijn. Wanneer dit vanuit echte Liefde is, is er ook sprake van seksuele openheid. Want respect en acceptatie is de basis. Waardoor je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Zodat je echt verbinding kunt maken met elkaar vanuit je hart.

Seksuele openheid

Seksuele openheid gaat over je binnenwereld naar buiten brengen. Door open te zijn over wat je seksueel wil en wat je belangrijk vindt in je seksleven of wat je ervaart tijdens de seks laat je een ander toe. Je laat jezelf zien aan de ander zodat er een verbinding kan ontstaan.

Door seksueel open te zijn over jezelf ga je de verbinding met jezelf aan. Je leert jezelf kennen. Zodat je bewust kunt gaan kiezen. En je zet de deur open voor de ander zodat de ander ook zijn of haar deur kan openen en zichzelf kan laten zien.

Waardoor je erachter komt of je samen nieuwe seksuele ervaringen wil opdoen. Omdat je seksueel bij elkaar past. Want deze seksuele verbinding vanuit Liefde met een ander is de meest intieme verbinding die er bestaat. Alles van jezelf mag namelijk meedoen.

Liefde wordt ook nog eens vaak verward met aantrekkingskracht. Liefde is iets wat je waarschijnlijk opnieuw moet leren. Of eigenlijk gaat het over het afleren. Het afleren van de voorwaardelijke Liefde, wat gebaseerd is op het voorkomen van de pijn van afwijzing.

Liefde kun je voor iedereen voelen. Omdat Liefde van binnenuit komt. Het is niet afhankelijk van iets of iemand. Aantrekkingskracht is daarintegen niet te leren. Het is er of het is er niet. Het is pure chemie en is dan ook gebaseerd op elkaars energie. En is dus niet met iedereen mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Heling seksuele problemen

Seksuele balans herstellen is belangrijk