Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustwording

Seksuele bewustwording

Seksuele bewustwording zorgt voor een liefdevolle seksuele verbinding met jezelf en met je partner. En het heeft invloed op je algehele leven, omdat je meer in verbinding komt met jezelf. Lichaamsbewustzijn en seksuele bewustwording staan niet los van elkaar.

Lichaamsbewustzijn

Seksuele bewustwording zorgt ervoor dat je op een andere manier seks gaat beleven. Maar is niet mogelijk zonder lichaamsbewustzijn. Voor het kunnen ervaren van intieme seks is lichaamsbewustzijn belangrijk. Het laat je weten wat je seksuele verlangens zijn.

Verlangens vanuit Liefde. Deze ontstaan niet vanuit je hoofd en bedenk je ook niet. Maar deze voel je. Door bewust te worden van je seksuele verlangens, kun je deze gaan vervullen. Dit geeft een keuze. En is de keuze een passende keuze.

Zodat je geweldige seks in je leven ervaart. Door bewust te zijn van je seksualiteit kun je de verbinding met je seksualiteit herstellen. Zodat je levensenergie krachtiger kan gaan stromen. En je deze energie kunt gebruiken voor seks. Maar ook voor andere dingen.

Zoals het doen van de afwas, het dweilen van de vloer of wat dan ook. Deze levensenergie geeft een verliefd gevoel doordat je verliefd wordt op het leven. Je lichaam heeft een eigen soort intelligentie. Het weet wat je nodig hebt om gezond te blijven.

Je lichaam geeft jou signalen. Is je seksualiteit uit balans, dan zal je lichaam dit kenbaar maken. Via allemaal symptomen. Zoals vermoeidheid, emotioneel uit balans, geen creativiteit, geen zin in seks, geen orgasme kunnen krijgen of pijn tijdens de seks.

Seksuele bewustwording

Maar je seksualiteit is meer dan het hebben van seks of puur voor de voortplanting. Het is de bron van jouw levenskracht of levensenergie. Dankzij je lichaamsbewustzijn, kom je in contact met je seksuele verlangens. Seks is net zo belangrijk als slapen, eten en drinken.

En om je seksualiteit open te houden, is het luisteren en volgen van je seksuele verlangens belangrijk. Dit gaat niet over het klaarkomen. Het gaat altijd om het delen van de Liefde op je eigen unieke manier. De Liefde die jij bent en tot expressie wil komen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Seksuele bewustwordingsreis

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Bekkengebied ontwaken voor meer energie

Seksleven veranderen van saai naar intiem