Herstellen na seks vanuit je ego

Herstellen na seks vanuit je ego

Herstellen na seks

De kans is groot dat je lichaam een lange tijd nodig heeft om te herstellen nadat je seks vanuit je ego hebt gehad. Omdat deze seks energieslurpend is in plaats van energiegevend. En je lichaam in de overleefstand staat.

Je lichaam is hierdoor niet ontspannen. Wat juist belangrijk is tijdens de seks. Vanuit een ontspannen lichaam kun je namelijk helder voelen. Zodat je voelt wat bij je past. Door middel van je verlangens. De wegwijzers van je ziel.

Volg je deze verlangens vanuit je ziel niet en heb je vanuit je ego seks, zal de seks misschien je ego voeden, maar niet je lichaam, hart, geest en ziel. Terwijl seks voorbij je ego een samensmeltende en helende ervaring is.

De heling ontstaat doordat je ontspannen één bent met wie je bent en wat er is. Geen weerstand, maar met het leven meebewegen. Je eigen wil loslaten en je laten leiden door je verlangens waarmee je de Liefde uit die je bent.

Want je eigen wil is gebaseerd op controle- en prestatiedrang. Het is je overlevingsmechanisme. Waardoor de seks dit ook is. En niet op basis van Liefde. Omdat hier nog geen ruimte voor is als je in de overleefstand staat.

Herstellen na seks

Het herstellen na seks vanuit je ego is dan ook meer een noodzaak dan een overbodige luxe. Hoewel voorkomen natuurlijk de andere optie is. Maar wanneer dit nog niet lukt richt je dan op het herstellen van jezelf.

Geef je lichaam juist na de seks vanuit je ego extra aandacht. Neem een ontspannende douche. En geef je lichaam de tijd om te herstellen. Ga de seks in je hoofd niet mooier of slechter maken. Ga echt voelen wat de seks met je doet.

Voel wat je tijdens de seks niet kon voelen. Sta het toe. Huil als je dit voelt opkomen. Laat de pijn toe. Wees er niet bang voor. Open jezelf voor jezelf. En heb elk deel van je lichaam lief. Want herstel start met de Liefde voor jezelf.

Gerelateerde artikelen

Onbewust onvrijwillige seks

Afstandelijke seks uit angst voor afwijzing

Gevoelens negeren tijdens het geil zijn

Van ego bevestiging naar Liefde

Intimiteit voorbij het ego