Intimiteit voorbij het ego

Intimiteit voorbij het ego

Intimiteit voorbij het ego

Intimiteit die voorbij het ego gaat, gaat over de verbinding tussen zielen. Waarbij het ego van je partner wordt gezien, maar je eigen ego niet wordt gevoedt. Hoewel intimiteit ontstaat door openheid en eerlijkheid kan dit ook juist vanuit het ego. Waarbij de onderliggende intentie een roep om aandacht, bevestiging of Liefde is.

Wanneer je jouw partner echt ziet, maakt die openheid en eerlijkheid van je partner geen verschil. Want het gaat om de eigen openheid en eerlijkheid naar jezelf toe. Dit is de basis. Omdat deze intimiteit ontstaat door Liefde. De acceptatie van en het respect voor je partner. Zoals die op dat moment is. Zonder dit persoonlijk te maken.

Het begripvol zijn, zelfs als je bepaalde keuzes niet begrijpt. Want vaak gaat het niet om het begrijpen, maar om het voelen. Intimiteit is een gevoel en heeft geen woorden nodig. Zodat je de intimiteit kan blijven ervaren. Wat je ook ziet. Of je dit nu wel of niet leuk vindt, dat maakt dan niet uit. Omdat je vanuit je ziel kijkt.

Intimiteit voorbij het ego

Zonder woorden, maar vanuit gevoel. Waardoor er een diepere verbinding ontstaat. Elkaar in de ogen kijken is een vorm van intimiteit die voorbij het ego gaat. Net zoals seks dat kan zijn. En niets doen, maar wel samenzijn, kan ook een vorm zijn wanneer je elkaar echt ziet.

Voor je ziel er niets te verbergen. En dit hoeft ook niet. Alles mag er zijn. Je voelt de energie van de ander. Het ongemak of juist de omarming van de Liefde of angst die aanwezig is. Elkaar echt zien voorbij het ego omvat ook het zien van het ego van je partner. Maar het is je ziel die kijkt.

Vanuit je ego kijken is uit angst en een tekort. Waardoor dit invloed heeft op je eigenwaarde en Liefde. Omdat het afhankelijk is. Wat je partner zegt of doet of juist niet bepaalt jouw Liefde en eigenwaarde. En de mate van intimiteit die ervaren kan worden. Er is sprake van projectie en het persoonlijk opvatten.

Wanneer je vanuit je ziel kijkt is dit vanuit Liefde en overvloed. En wat je partner wel of niet doet of zegt heeft geen invloed op je eigenwaarde en Liefde. Omdat het niet afhankelijk is van iets of iemand buiten jezelf. Zodat jij je niet hoeft af te sluiten voor je partner.

Uit schaamte, door schuldgevoelens of wat dan ook. Waardoor de intimiteit blijft bestaan. Dit is de openheid voor je partner die alleen mogelijk is als jij ook zo met jezelf kunt omgaan. En de eerlijkheid gaat over het kunnen aankijken naar wat er is. Alles. Je eigen ego patronen, angsten, oordelen en verwachtingen.

Als ook die van je partner. En dit geldt ook voor de gevoelens, emoties en verlangens van zowel jezelf als je partner. Waarbij je in verbinding blijft met jezelf als met je partner. En dankzij deze verbinding en liefdevolle omarming, ervaar je de intimiteit die voorbij het ego gaat. Omdat Liefde de basis is.

Gerelateerde artikelen

Verbinding met het leven zelf

Angst voor seksuele intimiteit

Diepe intimiteit en echt contact ervaren

One night stand kan veel intimiteit bevatten

Goedmaakseks herstelt de intimiteit op een natuurlijke manier