Onbewust onvrijwillige seks

Onbewust onvrijwillige seks

Onbewust onvrijwillige seks

Wanneer je lichaam geen seks wil, je hier niet naar luistert en je toch seks hebt, is dit onbewust onvrijwillige seks. Vanuit je hoofd lijkt seks een goed idee. Terwijl je lichaam een nee aangeeft.

Jouw lichaam weet wat goed voor je is. Wanneer seks wel of niet een liefdevolle keus is. Want jouw lichaam slaat alle onverwerkte ervaringen en pijn op. En reageert hierop door middel van signalen.

Om je te laten weten dat je mag loslaten. Maar zodra je de signalen negeert en niets loslaat, zal je lichaam zich gaan verkrampen. Met klachten als gevolg. Waardoor je lichaam geen zin in seks heeft.

Onbewust onvrijwillige seks

Maar wanneer je vooral seks vanuit je hoofd hebt en je jouw lichaam nog niet bewoont, zal je dit niet door hebben. Seks lijkt dan een goede keuze te zijn. Omdat je er iets mee probeert te bereiken of krijgen.

Deze onbewust onvrijwillige seks is echter schadelijk voor je lichaam. Maar zolang je onbewust bent is er geen keuzemogelijkheid. En handel je vanuit je overlevingspatronen en niet vanuit je hart.

Je hart openen is nodig om helder te kunnen zien en voelen. Wanneer je dit kunt, zul je andere keuzes gaan maken. En wil je geen onbewust onvrijwillige seks meer. Dan ontstaat er een zuiver verlangen.

Een verlangen naar intimiteit en verbinding tijdens de seks. Wat alleen mogelijk is als je jouw lichaam bewoont. En luistert. Anders kan de energie niet stromen en is de seks nog steeds niet liefdevol.  

Van onbewust onvrijwillige seks naar bewust vrijwillige seks is een hele innerlijke reis. Maar zo de moeite waard. Een gezonde seksualiteit met een gezond seksleven is namelijk niet onbelangrijk.

Aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. En dit heeft niet alleen invloed op je seks- en liefdesleven. Het heeft invloed op alles in je leven. Heel je seksualiteit en ervaar het zelf.

Ervaar hoe een gezonde seksualiteit je leven verandert van op de automatische piloot leven naar jezelf ervaren als de unieke persoon die je bent met al je fysieke sensaties, emoties, verlangens en meer.

Dit klinkt misschien niet aantrekkelijk, omdat je je dan niets in jezelf kunt verstoppen. Alsof je naakt door het leven gaat. Dit voelt nu waarschijnlijk kwetsbaar. Maar het is uiteindelijk enorm bevrijdend.

Gerelateerde artikelen

Intieme massage ontvangen of geven

Geen behoefte aan een orgasme

Schijnveilige seks vs veilige seks

Seksuele verwarring door onbewustheid

Seksuele onwetendheid