Afstandelijke seks uit angst voor afwijzing

Afstandelijke seks uit angst voor afwijzing

Afstandelijke seks

Wanneer je afstandelijke seks ervaart en verlangt naar intieme seks met je partner, begin dan niet met je partner de schuld te geven. Maar begin eerst met het naar jezelf kijken. Naar je eigen aandeel hierin.

Want daar zit de verandering. En niet bij je partner. Het doorbreken van oude patronen begint altijd eerst bij jezelf. Over je partner heb je geen controle en dit zou je eigenlijk ook niet moeten willen.

Omdat je je dan afhankelijk maakt van je partner. Wat vaak de oorzaak is van de ongezonde patronen tussen elkaar. En bijna altijd de oorzaak is van de afstandelijke seks met je partner.

Afstandelijke seks

De afstandelijke seks is namelijk het gevolg van aan de ene kant niet kunnen ontvangen en aan de andere kant jezelf niet durven te uiten tijdens de seks. Vanwege de angst voor afwijzing.

Zelfs als je al lang met je partner samen bent. Maar vaak wordt de angst voor afwijzing onbewust uit de weg gegaan. Door het voeden van elkaars ego via overlevingspatronen zodat dit deze angst verbloemt.

Maar hierdoor voelt de seks afstandelijk aan en niet intiem. Het aankijken van deze angst zorgt ervoor dat je vanuit overgave, vertrouwen en Liefde seks kunt hebben met een matchende partner.

Een matchende partner is belangrijk. Zodat je dezelfde seksuele verlangens hebt. En je de Liefde kunt uiten op een manier die bij je past. Zonder jezelf in te houden of aan te passen aan je partner.

Echter je overlevingspatronen laten dit niet toe. Daarom is het belangrijk, als je geen afstandelijk seks wilt, om bewust te worden van je eigen overlevingspatronen en gemaakte keuzes.

Zodat je deze kunt gaan doorbreken. En je keuzes kunt gaan maken uit Liefde. Waardoor de seks met een matchende partner intiem en verbindend is. Vanuit een open lichaam, hart, geest en ziel.

Gerelateerde artikelen

Intieme massage ontvangen of geven

Seksuele behoeftigheid en ongezond gedrag

Spirituele essentie van je seksualiteit

Emotioneel onbereikbare partner

Schijnveilige seks vs veilige seks