Emotioneel onbereikbare partner

Emotioneel onbereikbare partner

Emotioneel onbereikbare partner

Een emotioneel onbereikbare partner is niet echt aanwezig in zichzelf. En daarom ook niet bereikbaar voor jou. Het kan wel zo zijn dat je partner vanuit patronen handelt waardoor het erop lijkt dat je partner wel bereikbaar is.

Emotioneel onbereikbare partner

Echter diepe intimiteit en echte verbinding is niet voelbaar. Het gevoelsleven van de emotioneel onbereikbare partner is geblokkeerd. En heeft veel afleiding nodig. Wat vooral bestaat uit dingen doen. In plaats van er gewoon te zijn.

Want aanwezig zijn voelt ongemakkelijk, eenzaam en kwetsbaar. De emotioneel onbereikbare partner doet bijna alles om dit te voorkomen. Het hoofd ofwel de denkgeest is steeds druk bezig met het zoeken naar uitvluchten.

Doordat de denkgeest overheersend is, is er geen ruimte om te voelen. Terwijl je via je gevoel het leven ervaart. Maar voor deze onbereikbare partner voelt dit niet veilig en verstopt zich. Waardoor de relatie oppervlakkig is.

Je komt niet verder dan het steeds weer herhalen van het bekende. Bijna elke dag wordt je ontweken. Zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en spiritueel. Vaak zonder het echt door te hebben. Totdat je ontwaakt.

En je beseft dat je zo geen relatie meer aan wilt en kunt gaan. Je snakt naar diepe intimiteit en echte verbinding. Alles in jezelf vraagt om aandacht. Je pijnlijke lichaam. Je opgekropte emoties. En je denkgeest die rust wil.

Zodat je ziel te voorschijn kan komen. Je houdt het niet meer langer vol om bij je emotioneel onbereikbare partner te blijven. Het kost je teveel energie om te doen alsof het goed gaat. Je verlangt naar meer diepgang en echtheid.

Hoewel je partner er niet is om je gelukkig te maken, is een relatie waarbij jezelf kunt zijn en uiten gezonder voor je. Een relatie waarin er sprake is van Liefde, eerlijkheid en openheid. Door eerst de relatie met jezelf te herstellen.

Gerelateerde artikelen

Ontspannen bekken en geslacht

Seksgesprek met je partner

Liefdevolle intentie hebben

Gezonde liefdesrelatie en je seksualiteit

Liefde inhouden uit angst