Seksgesprek met je partner

Seksgesprek met je partner

Seksgesprek

Praten over seks met je partner kan helend zijn. Zelfs wanneer blijkt dat je niet bij elkaar past. Een seksgesprek is belangrijk. Zeker wanneer je seksleven niet geweldig is. En het leeg, niet intiem of verbindend voelt.

Seksgesprek

Tijdens het seksgesprek is het niet de bedoeling om tot oplossingen te komen. In eerste instantie gaat het erom dat je naar elkaar gaat luisteren. Vanuit een liefdevolle aanwezigheid. Open en zonder oordelen en verwachtingen.

Het gaat niet om het krijgen van gelijk of bevestiging. De schuld en dader dynamiek is niet helend. Echter is dit niet makkelijk als je vanuit je eigen onzekerheid snel het gevoel hebt afgewezen te worden door je partner.

En om deze pijn niet te voelen schiet je in de overleefstand. Waardoor je hart niet meer open staat. Voor een helend seksgesprek is het nodig dat je beiden de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen emoties en hart. 

Daarom wordt het seksgesprek vaak vermeden. Het is te pijnlijk. En het voelt te kwetsbaar. Maar wanneer je niet bij je partner kwetsbaar durft te zijn, ofwel je emoties te uiten, is er weinig ruimte voor echte verbinding en intimiteit.

Wat zichtbaar en voelbaar is tijdens de seks. Je hart niet kunnen openen voor jezelf als je partner zorgt voor afstand tussen elkaar. Niet de intieme en verbindende seks waar je (onbewust) diep van binnen naar verlangt.

Aangezien dit heel natuurlijk is. Het verlangen naar seks is het verlangen naar de ultieme samensmelting met je partner. Het gaat niet zozeer om de seks. Het is een manier om de Liefde te uiten die je bent.

Er hoeft dan ook niets gepresteerd of nagestreefd te worden. Het seksueel samenzijn met een open hart is al voldoende om passie, plezier en genot te ervaren. Doordat je openstaat voor elkaar en je beiden jezelf kunt zijn.

Gerelateerde artikelen

Oneindige Liefde ervaren

Gezonde liefdesrelatie en je seksualiteit

Liefde inhouden uit angst

Hart geslacht verbinding

Is jouw hart open of gesloten?