Liefde inhouden uit angst

Liefde inhouden uit angst

Liefde inhouden

Als je bang bent dat jouw Liefde afgewezen wordt, ga je vaak (onbewust) de Liefde die je bent inhouden. Dan maak je jezelf klein en pas je je aan. Naar wat jij denkt dat sociaal geaccepteerd is. Omdat Liefde ontvangen voor de ander nog te moeilijk is.

Liefde ontvangen is voor velen nog erg lastig. Omdat Liefde nog geassocieerd wordt met iets wat je moet verdienen en iets wat je kunt kwijtraken. Deze Liefde zorgt voor een angstige manier van omgaan met elkaar. Maar gaat eigenlijk niet over de Liefde.

Liefde inhouden

Het negeren van je eigen angst en die van je partner is een overlevingspatroon. Jezelf zijn, ofwel de Liefde die je bent, is bijna onmogelijk als je vanuit de overleefstand leeft. Je laat dan je masker zien en gelooft dat dit jouw identiteit is.

Maar je seksualiteit kan hierdoor ook niet echt meedoen. En deze vorm van intimiteit wordt dan vaak vermeden. Want jezelf echt naakt en vol Liefde laten zien voelt te kwetsbaar. Zelfs bij je partner. Jouw Liefde inhouden is dan een logisch gevolg.

Waardoor je van jezelf verwijdert raakt en hierdoor ook van je partner. Echter seksualiteit is één van de eerste en sterkste verbinding die je maakt met elkaar vanuit je ziel. Hierdoor weet je ook of je een zielsmatch bent. 

Maar meestal kies je onbewust voor een partner op basis van angst vanuit een tekort aan Liefde in en voor jezelf. Wat je partner mag opvullen. Hierdoor ontstaan mismatches. Waardoor de seks met je partner vaak niet geweldig is en leeg voelt.

En als je wel een match bent, is er vaak angst tussen elkaar. Waardoor de Liefde niet kan stromen. Maar je seksualiteit laten meedoen is niet onbelangrijk in een relatie. Het is intiem en verbindend. Tenminste, wanneer je beide zonder masker seks hebt.

Zodat het een geweldige manier is om echt verbinding met elkaar te maken, waarbij ook je gehele lichaam mee kan en mag doen. Als je hebt gekozen voor een partner die jouw Liefde kan ontvangen. En je jouw Liefde niet meer hoeft in te houden.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Zielsaantrekkingskracht voelen

Hart geslacht verbinding

Onbegrijpelijke taal van de Liefde

Zichtbaar zijn in je relatie en tijdens de seks