Is jouw hart open of gesloten?

Is jouw hart open of gesloten?

Is jouw hart open

Is jouw hart open of gesloten? Dit is namelijk een wereld van verschil. En bepaalt hierdoor of jij vanuit je overleefpatronen een relatie kiest of niet aangaat of vanuit Liefde. 

Heel veel keuzes kunnen zowel vanuit angst als Liefde gemaakt worden. De keuze om wel of niet voor iemand te kiezen kan vanuit angst zijn. Maar ook vanuit Liefde.

De intentie is hierdoor totaal anders. Wanneer je vanuit angst kiest om geen relatie aan te gaan, sluit je jouw hart om de pijn niet te voelen die je tussen elkaar voelt.

Is jouw hart open?

Kies je echter vanuit Liefde niet voor een relatie, blijft jouw hart open en kan je zelfs het contact behouden. De pijn die er tussen elkaar is, doorvoel en heel je.

Je gaat de pijn niet uit de weg. Waardoor je de relatie dynamieken op basis van angst kunt doorbreken. En je dit niet steeds herhaalt in je nieuwe relaties.

Het gaat er om waarom je wel of niet een relatie aangaat. Zelfs als je wel kiest voor een relatie kan dit vanuit angst zijn. Omdat je iets buiten jezelf zoekt via de ander.

Wel of niet een relatie aangaan staat los van de pijn die je in jezelf ervaart via de ander. Wanneer Liefde de basis is blijft jouw hart open. Of het wel of geen relatie wordt.

Door een relatie als doel te zien of een resultaat, verdwijnt de Liefde naar de achtergrond en gaat het om de vorm. De gehechtheid die er is, wordt dan de basis.

En niet de Liefde. De Liefde zorgt dat je jouw hart open kunt houden. Liefde is in eerste instantie zijn. Zijn met alles en iedereen. Dankzij de innerlijke rust en vrede in jezelf.

Je hoeft niets na te streven. Alleen maar het leven laten ontvouwen en hierin meegaan. Relaties ontstaan vanzelf wanneer er Liefde, verbinding en aantrekkingskracht is.

Dit is niet te manipuleren. Het is er of niet. Je zielsverlangens wijzen je de weg over hoe jij jouw Liefde kan uiten, de verbinding kan aangaan en de aantrekkingskracht behoudt.

Gerelateerde artikelen

Manifesteren van je seks- en liefdesleven

Relatie vanuit je ziel

Onaantastbare staat van Liefde

Terug naar de basis van je eigen natuur

Passende partner herkennen