Seksuele behoeftigheid en ongezond gedrag

Seksuele behoeftigheid en ongezond gedrag

Seksuele behoeftigheid

Je ongezonde gedrag veranderen zonder de onderliggende oorzaak van jouw seksuele behoeftigheid aan te pakken is enorm lastig. Aangezien je dan op pure wilskracht en vanuit je hoofd een bepaalde verandering of resultaat gaat nastreven.

Terwijl jouw lichaam en seksualiteit om heel wat anders vraagt. Namelijk echt gezien worden. Omarmt worden en Liefde ervaren. Niet van en door iemand anders. Maar door jou. Want alleen jij kan jezelf geven wat je nodig hebt.

Zodra je de verantwoordelijkheid uit handen geeft aan een ander, ben je afhankelijk van de manier waarop de ander jou het benodigde kan geven en wanneer. Waardoor je niet krijgt wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt.

Daarnaast is je eigen seksualiteit liefhebben belangrijk omdat je daarmee jouw levensenergie laat stromen. Waardoor je jouw levensvreugde activeert. En je van overleven naar echt leven gaat vanuit passie en plezier.

Seksuele behoeftigheid

Seksuele behoeftigheid kan zich zowel subtiel als opvallend uiten via manipulatie of emotioneel als fysiek geweld. Deze manieren worden vaak onbewust goedgepraat door jezelf uit onmacht. Omdat het te pijnlijk is.

Te pijnlijk om jezelf diep in de ogen aan te kijken en te beseffen dat je eigen gedrag niet gezond is. Terwijl je vaak zo je best doet om controle te krijgen over je eigen gedrag als dat van de ander. Dit is hard werken. En teleurstellend.

Omdat controle niet de oplossing is. Liefde is altijd de oplossing. Want Liefde heelt. Liefde doorziet elke afgescheidenheid, afwijzing en angst in jezelf. Seksuele behoeftigheid en ongezond gedrag is een gevolg van deze gevoelens.

Deze gevoelens hoeven niet weg. Zie het als een signaal om jezelf en je seksualiteit vanuit Liefde te bekijken. Want wanneer je vanuit Liefde kijkt, hoef je jouw behoeften niet meer te negeren. Zodat je gaat voelen wat je nodig hebt.

Door hier bewust van te zijn, kun je jouw behoeften transformeren naar verlangens. En deze liefdevol communiceren. Zonder afhankelijk te zijn. Je ongezonde gedrag verandert dan van angst voor een tekort naar overvloed.

Gerelateerde artikelen

Liefde, acceptatie en respect

Manifesteren van je seks- en liefdesleven

Is jouw hart open of gesloten?

Onaantastbare staat van Liefde

Intimiteit zonder seks