Intimiteit zonder seks

Intimiteit zonder seks

Intimiteit zonder seks

Intimiteit zonder seks is zeker mogelijk. Aangezien intimiteit vanuit je natuurlijke staat van zijn ontstaat. Hier is geen lichamelijk contact tussen elkaar voor nodig. Maar wel een open lichaam.

Met een open seksualiteit. Want hierdoor ben je sensitief en ontvankelijk. De verbinding met zowel je lichaam als je seksualiteit is essentieel om intimiteit te kunnen ervaren.

Intimiteit is voelen wat het contact met iemand anders met je doet. Welke fysieke sensaties, emoties en gevoelens naar boven komen in jezelf. En hierbij volledig aanwezig te zijn.

Maar zodra je jouw lichaam en seksualiteit afsluit omdat je (onbewust) bang bent voor seks of je emoties en fysieke aanrakingen die ongemakkelijk voelen, wordt intimiteit ervaren lastig.

Intimiteit zonder seks

Naast een open lichaam is natuurlijk ook een open hart en geest nodig om intimiteit zonder seks te ervaren. Zodat je echt verbinding kunt maken vanuit je ziel en de Liefde laten stromen.

Echter wanneer je lichaam, hart of geest niet open is, kan de Liefde ook niet stromen. En zal elke poging tot intimiteit een roep om Liefde zijn vanuit afhankelijkheid en behoeftigheid.

Geen intimiteit en geen seks is dan vaak het gevolg. Of seks zonder intimiteit. Terwijl intimiteit onmisbaar is in elke liefdesrelatie. Zonder intimiteit blijft je relatie en de seks oppervlakkig.

Intimiteit geeft diepgang. En wanneer je lichaam open is, is je seksualiteit dat ook. Je lichaam kan zich dan vrij bewegen richting je partner. Zonder je seksualiteit te blokkeren.

Omdat je lichaam volledig mee kan doen. Je lichaam geeft je de mogelijkheid om op een fysieke manier de Liefde te uiten die je bent. Echter seks is zoveel meer dan het lichamelijke. 

Waardoor seks ook intiem en verbindend kan zijn. Maar alleen wanneer je een match bent en Liefde de basis is. Is er geen seksuele aantrekkingskracht, kun je intimiteit ook zonder seks ervaren.

Gerelateerde artikelen

Zielsaantrekkingskracht voelen

Misverstanden over intimiteit

Gebrek aan intimiteit ervaren

Aantrekkingskracht en verbinding

Voelen en in verbinding blijven