Misverstanden over intimiteit

Misverstanden over intimiteit

Misverstanden over intimiteit

Hieronder 3 misverstanden over intimiteit die ervoor zorgen dat het vaak een gevecht is met jezelf. Omdat je angsten, oordelen en verwachtingen in de weg staan wanneer je verbinding probeert te maken met anderen.

3 misverstanden over intimiteit

1. Intimiteit is speciaal

Intimiteit is met iedereen mogelijk. Niet alleen met je partner of een speciaal iemand. Intimiteit is een gevolg van je natuurlijke staat van zijn. En zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met alle delen in jezelf en die van anderen.

De basis van intimiteit is een verbinding aangaan die vanuit Liefde is. En omdat jij Liefde bent kun je met iedereen intimiteit ervaren. Door helemaal jezelf te zijn en hierdoor de ander ook helemaal zichzelf te laten zijn. Zonder oordeel.

Intimiteit gaat niet over je gezien, gehoord en begrepen voelen. Want echte intimiteit is een diepere verbondenheid. Het gaat voorbij je ego. En begint met een liefdevolle, open en eerlijke verbinding met jezelf.

Zodat je ook echt verbinding met iemand anders kunt maken. Zonder maskers op. Je laat jezelf zien en horen. Je verbergt niets van jezelf. Want je hebt geen ego bevestiging nodig. Waardoor je vrij bent om jezelf te uiten.

2. Intimiteit maakt je kwetsbaar

Intimiteit maakt je niet kwetsbaar wanneer Liefde de basis is voor elke verbinding die je aangaat. Waardoor je niet bang bent om afgewezen te worden of iets tekort te komen. Omdat je Liefde bent en dit niet van anderen nodig hebt.

Je kunt hierdoor het gedrag bij de ander laten. Zonder jezelf en je hart af te sluiten. Wat betekent dat je blijft kiezen voor Liefde en volledig jezelf te zijn. En je eigen pad te volgen. Met of zonder bepaalde mensen in je leven.

3. Intimiteit is gelijk aan seks

Intimiteit is meer dan het fysieke gedeelte. Het is ook het emotionele, mentale en spirituele tijdens de seks. Dat maakt het intiem. Alleen het lichamelijke is oppervlakkig. Want er wordt geen echte verbinding gemaakt.

Aangezien Liefde niet de basis is. Omdat alleen het lichaam meedoet. Of alleen de geslachtsdelen. Waardoor je elkaars lichaam gebruikt voor tijdelijk genot of iets anders wat je nodig denkt te hebben van de ander.  

Pas wanneer je volledig naakt durft te zijn, zowel letterlijk als figuurlijk ontstaat er echte verbinding en diepe intimiteit. Want alles van jezelf kan en mag meedoen. Het voelt vrij en ontspannen. De Liefde stroomt in jou en tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Volledig naakt zijn

Misverstanden over de Liefde

Misverstanden over seks

Intieme en verbindende seks

Angst voor seksuele intimiteit