Volledig naakt zijn

Volledig naakt zijn

Volledig naakt zijn

Durf je echt volledig naakt te zijn? Zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en spiritueel. Waardoor alles van jezelf zichtbaar is. Heb je geen delen van jezelf die je nog wilt verstoppen?

Dan pas kan er intimiteit ontstaan. Het gaat dan niet meer over jezelf onbewust anders voordoen. Of het voeden van elkaars ego. Wat diepe intimiteit en echte verbinding in de weg staat.

Want je ego creëert afgescheidenheid in jezelf. En tussen jou en anderen. Het is je eigen verdedigingsmechanisme. Wat ontstaat door je angst voor afwijzing en een tekort voor iets.

Hierdoor durf je vaak niet volledig naakt te zijn. Omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent. Want je wilt voldoen aan een ideaal beeld wat jij in je hoofd hebt of anderen jou hebben aangepraat.

Volledig naakt zijn

Volledig naakt zijn voelt dan veel te kwetsbaar. Jouw eigenwijsheid en uniekheid past niet in het (bedachte) hokje. Waardoor je niet jezelf durft te zijn. En je aanpast aan de verwachtingen.

Hoewel seks kan zorgen voor de meest intieme momenten, omdat dan echt alles van jezelf kan en mag meedoen, is dit vaak ook een flinke uitdaging wanneer je ego de overhand heeft.

Maar zodra je vanuit Liefde verbinding maakt, kun je intimiteit ervaren die voorbij je ego gaat. Waarin je niets van jezelf negeert en alles liefhebt. Ook van anderen. Je blijft bij jezelf en kiest bewust.

Door de diepe verbondenheid met jezelf. Waardoor je in staat bent om echt te voelen. Zowel je fysieke sensaties als je emoties. En dit te omarmen. Zonder je ermee te identificeren.

Waardoor je niets van een ander nodig hebt. Geen aandacht, bevestiging of Liefde. En pas dan ben je vrij. Vrij om te bewegen, voelen en doen. Te leven zoals bij jou past vanuit je ziel.

Dit is volledig naakt zijn. Met als gevolg een leven vanuit Liefde. Doordat je jouw verlangens volgt om de Liefde te delen die je bent. En je een bijdrage levert aan een liefdevollere wereld.

Gerelateerde artikelen

Intimiteit voorbij het ego

Ultieme samensmelting

Verlangens volgen is liefdevol

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Donkere kant van seks