Angst voor seksuele intimiteit

Angst voor seksuele intimiteit

Angst seksuele intimiteit

Je seksuele intimiteit en emotionele intimiteit zijn nauw met elkaar verbonden via je tweede chakra. Angst voor emotionele intimiteit omvat ook angst voor seksuele intimiteit. En andersom. Je kunt wel seks hebben of een relatie hebben, maar dan zonder een liefdevolle verbinding. Omdat de basis angst is.

Angst voor seksuele intimiteit

Je bent bang om jezelf echt te laten zien. Je draagt een ego masker. Je hebt seks puur voor het lichamelijke omdat je niet in staat bent om intimiteit te ervaren. Want een liefdevolle verbinding is altijd de basis voor elke vorm van intimiteit. Zonder Liefde is angst de basis van je relatie of de seks.

Intimiteit voelt kwetsbaar wanneer je de verantwoordelijkheid van je emoties bij een ander legt. Echter jouw emoties ontstaan vanuit jouw gedachten. Niet door wat een ander wel of niet doet of zegt. En zodra je deze verantwoordelijk neemt, kan de Liefde stromen.

Waardoor er echte seksuele intimiteit als emotionele intimiteit kan ontstaan zonder angst. Op basis van onvoorwaardelijke Liefde. Je voelt je vrij om jezelf te uiten. Want je hoeft niet meer bang te zijn voor een ander. Dat iemand jou pijn kan doen. Aangezien dit niet mogelijk is. Jij bent namelijk Liefde.

Oneindig en altijd aanwezig. Je lichaam is maar tijdelijk. Jij bent niet je lichaam of je emoties. Zelfs niet je gedachten. Door elke identificatie ermee te stoppen, ervaar je de vrijheid van Liefde. Pure Liefde die nergens afhankelijk van is. Intimiteit is niet meer beangstigend. Je staat er helemaal voor open.

Er zijn geen voorwaarden meer nodig om je veilig, tevreden, levendig of ontspannen te voelen. Want er is sprake van echte Liefde die op je eigen unieke manier geuit wil worden. Niets meer en niets minder. Je voelt bij wie dit wederzijds is. Zodat de Liefde tussen elkaar kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks

Liefdevolle seks is een keuze

Seksuele gelijkwaardigheid voor een liefdevolle verbinding

Liefdestaal tijdens de seks of in je relatie

Ideale liefdesrelatie bevat seks