Liefdevolle seks is een keuze

Liefdevolle seks is een keuze

Liefdevolle seks

Wanneer je ernaar verlangt om jezelf seksueel te uiten, kun je er voor kiezen om dit met bepaalde mensen niet te delen. Wees kritisch. Het verlangen naar seks komt vanuit jezelf. Dit staat los van de ander. Het wordt niet veroorzaakt door een ander.

Dus ben je vrij om te kiezen met wie je jouw seksualiteit wilt delen. De manier waarop de ander seks heeft moet aansluiten bij de manier waarop jij naar seks verlangt. Als je beseft dat je liefdevolle seks waard bent.

Liefdevolle seks

Dezelfde verlangens zijn belangrijk. Dit gaat niet alleen over dezelfde seksstandjes en plaatsen waar je seks zou willen. Het gaat vooral over de manier waarop je seks wilt. Een matchende frequentie, libido, ritme, passie, openheid en eerlijkheid is hiervoor nodig.

Maar ook dezelfde reden is belangrijk. Seks kan vanuit behoeftigheid of Liefde. Het gaat dus niet zozeer om het hebben van seks. Want dit kan op zoveel verschillende manieren. Seks om de seks omdat je dan weer seks gehad hebt, heeft geen Liefde als basis.

Het is een tijdelijke opvulling van het gebrek aan Liefde in jezelf. Zodat je weer even blij bent en er tegenaan kunt zonder seks. Totdat je het weer nodig hebt om je goed, ontspannen of wat dan ook te voelen.

Liefdevolle seks gaat altijd om de seksuele ervaring zelf. Wat er gebeurt tijdens de seks. Wat je proeft, hoort, voelt, ruikt en ziet. Waardoor jij de Liefde kunt ervaren. En meer gaat ervaren wat je ziel verlangt tijdens de seks.

De manier waarop je seks wilt hebben wordt zo steeds liefdevoller. Omdat je steeds dichter bij jezelf komt, de Liefde die je bent. Je krijgt steeds meer inzicht in jezelf. Omdat je leert, heelt en liefhebt.

En je gaat je hierdoor steeds beter afstemmen op Liefde en meer te vertrouwen en open te staan voor Liefde. Zodat alles wat je verlangt naar je toe kan komen. Want elke keer haal je een blokkade uit de weg.

Hoewel wat je verlangt er al is, is je ego vaak nog niet zover. Je ego wil wat anders dan je ziel. Je ego wil vasthouden aan iets om zich veilig te wanen en je ziel wil alles loslaten om zich vrij te kunnen voelen.

Het loslaten daar heeft je ego moeite mee. Het gaat om de reis, niet het resultaat. Elke moment dat je samen bent. Het gaat altijd over de verbinding met iets of iemand. Want het gaat er over om jezelf ten volste te ervaren.

De Liefde die je bent. Dit staat los van je partner of omstandigheden. Seks gaat dus ook niet om het hebben van seks. Het gaat om de seksuele verbinding die je ervaart in jezelf en dan met een ander. Omdat jij jezelf seksueel laat zien.

En de ander zichzelf ook laat zien. Waardoor er een verbinding ontstaat. En vanuit deze verbinding kun je seks hebben, waarin acceptatie en respect aanwezig is. Maar vooral vanuit verlangen naar hetzelfde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele keuzes bepalen je seksleven

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seks en aantrekkingskracht tussen zielen is pure Liefde

Gelukkig seks- en liefdesleven