Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks

Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks

Oprechte eerlijkheid

Het tegenovergestelde van oprechte eerlijkheid is manipulatie. Manipulatie kan bewust of onbewust zijn. En ontstaat door niet eerlijk durven te zijn of kunnen zijn uit angst. Angst activeert jouw beschermingsmechanisme en zet een bepaald gedrag in werking. Waardoor liefdevolle relaties en seks moeilijk is.

Oprechte eerlijkheid

Manipulatie wordt gebruikt om controle te krijgen. De controle zodat je geen angst voelt. Maar hierdoor is oprechte eerlijkheid niet mogelijk. Want dan loop je het risico om iets of iemand kwijt te raken. En je wilt geen gemis (in jezelf) ervaren. Oprechte eerlijkheid draait om vertrouwen. Echter in relaties en tijdens seks is dit vertrouwen vaak afhankelijk van het gedrag van de ander.

Terwijl vertrouwen nooit over de ander gaat. Het gaat altijd over jezelf en komt vanuit jezelf. Om dit te kunnen ervaren is Liefde nodig. Onvoorwaardelijke Liefde. Wat de ander wel/niet doet of zegt is niet zo belangrijk. Dit tast jouw Liefde niet aan. Want jij bent Liefde. Waardoor je oprecht eerlijk kunt zijn, naar jezelf en naar anderen.

Je hebt namelijk niets te verliezen. Je bent al heel en compleet. Waardoor je niets van een ander nodig hebt. Dit is de ideale basis voor een liefdesrelatie of liefdevolle seks. Zonder deze basis is er al snel sprake van manipulatie. Je doet iets om iets te krijgen van een ander omdat je ervaart dat je iets mist in jezelf. 

Liefdevolle seks en een ideale liefdesrelatie draait om het delen van de Liefde. Liefde gezien als energie. Waardoor hier geen voorwaarden aan verbonden zijn. En jij jezelf kunt zijn en de ander ook zichzelf. Voor het ego is het een enorme uitdaging om de ander vrij te laten. Omdat je denkt iets nodig te hebben van de ander. Voor de ziel is het je natuurlijke staat van zijn.

Wanneer je vanuit deze staat van zijn seks hebt of een liefdesrelatie aangaat, ervaar je ontspannenheid, levendigheid, tevredenheid en veiligheid in jezelf. Want jouw uiterlijke omstandigheden spelen niet of nauwelijks meer een rol. Zodat echt intens geluk, plezier en genot mogelijk is. In je liefdesrelatie als tijdens de seks.

Gerelateerde artikelen

Ideale liefdesrelatie bevat seks

Liefdevol liefdesleven met seks

Serieuze relatie speelser maken met seks

Verliefdheid gaat niet over in Liefde

Zelfopoffering is nooit nodig tijdens de seks