Verliefdheid gaat niet over in Liefde

Verliefdheid gaat niet over in Liefde

Verliefdheid

Verliefdheid heeft niets te maken met (onvoorwaardelijke) Liefde. En gaat niet over in Liefde na verloop van tijd. Je bent in verbinding met Liefde of niet. Liefde is niet voor maar 1 persoon, maar voor iedereen. Omdat Liefde los staat van de ander. Verliefdheid ontstaat wanneer iemand aan je verwachtingen voldoet. Maar je geeft hiermee de eigen verantwoordelijkheid uit handen.

En dit voelt zelfs goed om te doen. Want dankzij de ander voel jij je ineens wel gelukkig. Je krijgt eindelijk de bevestiging voor je ego dat je mooi, lief of goed genoeg bent. Waardoor dit verslavend kan zijn. Maar eigenlijk ben je nog steeds afhankelijk en behoeftig. Want je bent niet aanwezig vanuit Liefde of in verbinding met Liefde. Je voelt alleen tijdelijk niet je angst voor afwijzing.

Verliefdheid

Bij een verliefdheid zie je alleen in de ander wat je in jezelf geaccepteerd hebt. Omdat je onderdrukt wat je niet geaccepteerd hebt. Waardoor dit niet zichtbaar is zolang je de bevestiging krijgt dat je speciaal bent voor de ander. Door wat de ander doet en zegt. Waardoor je aandacht bij de ander ligt en niet bij jezelf. Liefde heeft echter niets met de ander te maken. Het is je natuurlijke staat van zijn.

Verliefdheid kan verward worden met (seksuele) aantrekkingskracht. De chemie die voelbaar is tussen elkaar waardoor je bij de ander wilt zijn. Echter aantrekkingskracht blijft bestaan en ontstaat vanuit Liefde. Omdat het gebaseerd is op je ziel. Verliefdheid heeft met je verwachtingen te maken. Hoe meer iemand aan deze verwachtingen voldoet, des te verliefder jij je voelt.

Maar uiteindelijk gaat je verliefdheid over. Want je raakt jouw vrijheid kwijt door het steeds moeten voldoen aan verwachtingen om de ander zich speciaal te laten voelen. En dit is niet vol te houden, zonder jezelf te verliezen. Liefde hoef je niet te bewijzen of te verdienen. Tenminste als jij in verbinding bent met Liefde. Liefde geeft vrijheid. Verliefheid ontstaat vanuit het ego.

Liefde is vanuit de ziel. Zoals ook de (seksuele) aantrekkingskracht tussen elkaar. Dit geeft aan of je bij elkaar past. De onvoorwaardelijke Liefde alleen als basis voor een serieuze relatie mist de aantrekkingskracht die net zo belangrijk is. Omdat je dan dezelfde zielsverlangens hebt. Zodat je deze samen gaat leven. Waardoor je Liefde uitstraalt doordat je trouw blijft aan je ziel.

Gerelateerde artikelen

Liefdevol liefdesleven met seks

Creatiekracht is seksuele Liefde

Serieuze relatie speelser maken met seks

Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks

Ideale liefdesrelatie bevat seks