Zelfopoffering is nooit nodig tijdens de seks

Zelfopoffering is nooit nodig tijdens de seks

Zelfopoffering

Zelfopoffering tijdens de seks is iets doen wat je eigenlijk niet wilt doen vanwege de emoties van de ander. Je wilt aan de wensen van de ander voldoen om je beter te voelen over jezelf. Je hebt de bevestiging van een ander hiervoor nodig.

Zelfopoffering

De basis hiervan is een gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde. Dit veroorzaakt please gedrag en is schadelijk voor jezelf. Zeker tijdens de seks als je je al zo kwetsbaar voelt. Seks vanuit zelfopoffering, het gevoel geen keuze te hebben, is ongezond gedrag.

Zelfs als je dit gedrag probeert goed te praten. Zoals ik doe het vanuit Liefde voor hem of haar. Want dat is namelijk niet zo. Je doet het niet uit Liefde. Je doet het vanuit angst. Wat het tegenovergestelde is van Liefde. Waardoor je niet zelf de verantwoordelijkheid neemt.

De verantwoordelijkheid voor je eigenwaarde en zelfliefde. Dit geeft je namelijk de kracht en wijsheid om te kiezen voor wat seksueel bij je past. Waardoor je geen energie verspilt en je bewust een matchende partner kiest vanuit Liefde.

Wanneer je seks vanuit angst hebt, straal je geen Liefde uit. Je bent dan niet in verbinding met je ziel ofwel de Liefde die je in wezen bent. Ben je wel in verbinding met jezelf dan straal je Liefde uit in alles wat je doet. Zonder zelfopoffering.

Liefde is oneindig en zonder voorwaarden. Zelfs als je nee zegt tegen de ander omdat het niet resoneert met je hart. Liefde is altijd aanwezig. Daar heb je een ander niet voor nodig. Je bent je eigen bron van Liefde, kracht en wijsheid.

Gerelateerde artikelen

Nee zeggen tegen seks die niet bij je past

Sekspartner kiezen vanuit overvloed voor een geweldige match

Resonerende seks is gebaseerd op je energie

Anticonceptie pil en seksuele aantrekkingskracht

Pijnlichaam en oude patronen doorzien