Pijnlichaam en oude patronen doorzien

Pijnlichaam en oude patronen doorzien

Pijnlichaam

Wanneer je pijnlichaam wordt geraakt schiet je vaak in een oud patroon. Je pijnlichaam wordt dan geactiveerd door iets wat iemand anders (niet) doet of zegt. Want je pijnlichaam bevat onderdrukte en hierdoor vastgezette emoties, gedachten en overtuigingen over jezelf. Hier heb je op dat moment geen controle over. Het is een automatisme en overlevingsstrategie.

Het kan zijn dat je je gaat gedragen als een slachtoffer (bevriezen), dader (aanvallen) of redder (vluchten). Geen van deze gedragingen zijn fout. Maar wel onhandig. Uiteindelijk gaat het erom dat je verbinding met elkaar wilt maken en het hierdoor vaak onmogelijk wordt. Je creëert juist afstand. Onbewust. En dit is zowel pijnlijk voor jou als de ander.

Pijnlichaam

Deze oude patronen zijn onbewust. En komen naar boven als je pijnlichaam getriggerd wordt. Het kan veel kapot maken terwijl iedereen diep van binnen op zoek naar Liefde is. Alles draait om Liefde. Elk gedrag is een uiting van Liefde of een vraag om Liefde. Dit vragen kan alleen op een hele destructieve manier tot uiting komen. Wanneer je niet bewust bent van je oude patronen.

Niemand wil bewust een ander pijn doen. Dit gebeurt onbewust. En het gebrek aan Liefde ervaren is hier de oorzaak van. De Liefde in jezelf. Dit is namelijk de basis van elke verbinding die je maakt. In eerste instantie met jezelf. Dankzij de Liefde in jezelf heb je de ander niet nodig om je veilig te voelen. Deze Liefde is altijd in jou aanwezig en toegankelijk wanneer je je hier bewust van bent.

En zodra jij je echt veilig voelt in jezelf en met jezelf, kan niemand dat van jou afpakken. De triggers van je pijnlichaam worden dan niet meer geactiveerd. Omdat je niets meer van buitenaf nodig hebt. En je hierdoor de ander volledig vrij kan laten. Het gaat dan puur om het laten stromen van de Liefde op de manier die op dat moment resoneert.

Het maakt dan niet uit of de ander wel of niet aan je verwachtingen voldoet. Zelfs als de ander afstand neemt en geen contact meer zoekt. Alles zit al in jezelf en je hebt de verantwoordelijkheid om jezelf alles te geven wat je nodig hebt en jezelf te helen waar nodig, los van een ander. Alleen zo kun je de Liefde uitstralen die je bent.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit als krachtbron of als kracht demper

Liefde lichamelijk uiten is niet onbelangrijk

Liefde, kracht en wijsheid de basis in jezelf

Diepste verlangen laat diepste pijn naar bovenkomen

Seksuele triggers en open blijven in het moment