Seksuele triggers en open blijven in het moment

Seksuele triggers en open blijven in het moment

Seksuele triggers

Om beter met seksuele triggers om te kunnen gaan, is vermijding geen oplossing. Seksuele triggers zijn er niet voor niets. Het zijn signalen dat er nog iets in jezelf geheeld moet worden. Deze triggers gaan niet weg totdat je met de heling ervan aan de slag gaat.

Seksuele triggers

Wanneer je getriggerd wordt, is het vaak lastig om open te blijven. Jezelf afsluiten voor de pijn en het ongemak voelt veel veiliger. Maar daarmee sla je juist de energie van de trigger in je lichaam op. Waardoor er een nog grotere energieblokkade ontstaat. Niet doorgaan waar je bezig bent, maar bewust stilstaan bij wat je voelt.

Juist wanneer je getriggerd wordt, zorgt open blijven en alles voelen dat je de energie van een oude wond kunt vrijlaten. Praten helpt als je getriggerd wordt, maar huilen is ook prima. Tranen zorgen voor zuivering. Beide geven een gevoel van verlichting. Je tranen dien je dan wel echt toe te laten en je eraan overgeven.

Het niet kunnen open blijven wanneer je seksuele triggers ervaart vanwege de angst voor de oude pijn of omdat het niet uitkomt of omdat je er allemaal oordelen over hebt, helpt je niet verder. En zal je uiteindelijk alleen maar tegenwerken. Het leven zal je dit steeds weer spiegelen.

Door bewust te zijn van jezelf, is open blijven tijdens de pijn en het ongemak mogelijk. En nog fijner is het om een ander (misschien zelfs wel met diegene die de trigger is) er gelijk bij te betrekken. Zodat je hierin samen kunt zijn en je jezelf niet hoeft af te sluiten. In een liefdevolle relatie mag alles mag er zijn en is alles goed. 

Door het gelijk te uiten en niet op te kroppen blijft de energie stromen en de verbinding met de ander behouden. Een liefdevolle houding naar jezelf en van de ander is dan echter wel onmisbaar. Indien dit niet mogelijk is, zoek dan een rustige plek om alleen te zijn. Zodat je alles alsnog kunt voelen.

Gerelateerde artikelen

Liefdevolle fysieke aanraking helpt om te helen

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Mind-blowing seks vergt moed om open en eerlijk te kunnen zijn

Seksuele issues, een poort naar meer Liefde