Liefdevolle fysieke aanraking helpt om te helen

Liefdevolle fysieke aanraking helpt om te helen

Fysieke aanraking

Wanneer je een liefdevolle fysieke aanraking ervaart met name waar je trauma is ontstaan of vastzit in je lichaam, kan dit zo intens voelen in je lichaam. Want de energie van de aanraking kan trauma’s losmaken. Zonder daadwerkelijk de ervaring te herleven en de betreffende gedachten en bijbehorende emoties.

De tranen die opkomen zijn een vorm van loslaten en dit helpt om te helen. Waardoor jouw lichaam vrij gemaakt kan worden van de trauma energie. Een liefdevolle fysieke aanraking hoeft niet eens van iemand anders te komen. Jezelf aanraken kan ook. Hiervoor is het echter wel nodig om een open en liefdevol hart te hebben.

En dit kan nog wel eens moeilijk zijn na een trauma. De pijn zit zo diep, waardoor je alles in jezelf vastzet. Met name in je lichaam, maar vaak sluit je automatisch ook je hart. Om de pijn niet te hoeven voelen. Je gaat delen van jezelf negeren of voeden met negativiteit. Waardoor je vast komt te zitten. Vast in het verleden.

Liefdevolle fysieke aanraking

Terwijl een liefdevolle fysieke ervaring de vastzittende energie weer in beweging kan brengen. Daarom is dit zo ontzettend belangrijk. Je kunt hiermee je trauma helen. Juist door in het nu te zijn krijgen gedachten en bijbehorende emoties van het trauma geen kans om herleeft te worden. 

Door je aandacht te richten op je lichaam tijdens de liefdevolle fysieke aanraking voel je de energie stromen. Het enige wat je hoeft te doen is te voelen. En wat je voelt is allemaal goed. Laat de energie stromen zonder nieuwe verhalen te maken of te herhalen. In het nu zijn geeft je deze mogelijkheid.

Zodat je daadwerkelijk de Liefde kan ervaren. En zodra je deze ervaart ontstaan er de mooiste gedachten en verlangens. Gedachten en verlangens die vanuit je hart komen. Met als doel om je te ondersteunen om jezelf te zijn en te uiten op je eigen unieke manier. Waardoor je Liefde uitstraalt. En dat is het enige wat telt.

Gerelateerde artikelen

Baarmoeder, vaginawand en seksuele trauma’s

Vaginisme ontstaan door een trauma kun je zelf helen

Seksueel trauma is nooit jouw schuld

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksuele verleden is eigenlijk niet belangrijk