Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Seksueel jezelf zijn en uiten kan confronterend en beangstigend zijn

Seksueel jezelf zijn en uiten

Wanneer iemand zijn of haar diepste seksuele verlangens laat zien door open en eerlijk te zijn, kan dit enorm confronterend voor je zijn. Je eigen angsten, oordelen en verwachtingen komen boven. Je oude verdedigingsmechanismen komen hierdoor in actie om je te beschermen. Seksueel jezelf zijn en uiten is dan niet meer mogelijk.

En helemaal wanneer dit ook nog eens jouw diepste verlangens zijn. Waar je je eigenlijk geen raad mee weet. Omdat je nog niet genoeg vertrouwen in jezelf hebt. Je durft het nog niet aan. Waardoor je je hart sluit. Je gaat hierdoor afstand creëren. Smoesjes bedenken en jezelf anders voordoen dan je bent.

In plaats van naar jezelf te gaan kijken om te zien waardoor jij je hart sluit, ga je het juist uit de weg. De weerstand die je voelt voelt te groot om doorheen te breken. Je ontkent hiermee jezelf, je gevoelens en je verlangens. Je gaat voor veilig. Hoewel dit een schijn veiligheid is, voelt het toch veilig.

Door jezelf uit de weg te gaan zal je vast blijven zitten. Hoewel dit een illusie is, voelt het wel zo. Je houdt jezelf gevangen in een situatie die niet vrij voelt. Je denkt dat je geen keus hebt. Dat je anders moet zijn om je normaal te voelen. Je verloochent jezelf door je hart te sluiten en niet seksueel jezelf te zijn en te uiten.

Seksueel jezelf zijn en uiten

Seksueel jezelf zijn en uiten kan dus confronterend en beangstigend voor een ander zijn. De weerstand waar die ander doorheen moet kun je persoonlijk opvatten als een afwijzing. Maar dit heeft helemaal niets met jou te maken. Dit stuk ligt bij de ander. Het is zijn of haar weerstand. Laat het dan ook bij de ander.

Indien je hart open blijft bij jezelf en de ander tijdens de weerstand kun je samen aan de slag. Je kunt er eerlijk en open over praten wat je nu werkelijk tegenhoudt. Hierdoor creëer je verbinding in plaats van afstand. Om zo toch samen de uitdaging aan te gaan. Waardoor je allebei in staat bent om seksueel jezelf te zijn en te uiten.

Gerelateerde artikelen

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde

Seksueel initiatief nemen en de angst voor afwijzing

Seksstijl: een ego masker of een expressie van je ware zelf

Seksuele onzekerheid overwinnen door je ego los te laten

Seksuele weerzin of aversie is helemaal niet raar