Seksuele weerzin of aversie is helemaal niet raar

Seksuele weerzin of aversie is helemaal niet raar

Seksuele weerzin

Seksuele weerzin of aversie is dat je geen seks wilt vanuit je hart. Je hebt geen behoefte aan seks. En je hebt geen seksuele verlangens. Dus je hebt gewoon geen zin in seks. Dit kan tijdelijk zijn of voor langere tijd.

Weerzin heeft een negatieve lading. Maar weerzin hebben is gewoon het tegengestelde van zin hebben. En hier is niets raars of verkeerds aan. Seksuele weerzin is niet hetzelfde als seksuele weerstand.

Seksuele weerstand is juist een teken dat je iets wel wilt vanuit je hart. Maar vanwege bepaalde overtuigingen, dus vanuit je hoofd, niet kunt. Het niet goed vindt en hierdoor niet mag. Er zijn altijd 3 mogelijkheden.

De eerste mogelijkheid is dat je hart ja zegt. Het resoneert met wie jij bent. De tweede mogelijkheid is dat je hart nee zegt. Het resoneert niet met wie jij bent. En de derde is dat je getriggerd wordt. Dit is dus de weerstand.

Seksuele weerzin accepteren

Het hebben van een seksuele verbinding met jezelf is echter wel onmisbaar. Maar dit is wat anders dan het hebben of willen van seks. Aan seksuele weerzin hoef je namelijk niets te veranderen. Tenzij het natuurlijk weerstand is. Dan raad ik je aan jouw weerstand te doorbreken.

Maar wil je geen seks vanuit je hart, dan is dat helemaal goed. En doe het dan ook vooral niet. Je hoeft absoluut geen seks te hebben. Ook niet omdat jouw partner daar behoefte aan heeft. Je bent je partner niets verplicht en al helemaal geen seks. Je hoeft jezelf niet voor een ander te veranderen.

Jij bent precies goed zoals je bent. Jouw hart laat je voelen wat bij jou past en wat niet. En dat is altijd goed. Wat het ook is of wat het niet is. Uiteindelijk is iedereen uniek. Dus wanneer je seksuele weerzin ervaart, zit er niets anders op dan dit te accepteren bij jezelf.

Tenminste als je niet wilt dat dit jouw leven of liefdesleven op een negatieve manier beïnvloed. Want overal waar je tegen vecht zorgt voor emotionele blokkades. En dit kan weer tot fysieke problemen of andere gezondheidsproblemen leiden.

Geralateerde artikelen

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Heling seksuele problemen

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks