Seksualiteit als krachtbron of als kracht demper

Seksualiteit als krachtbron of als kracht demper

Seksualiteit als krachtbron

Je seksualiteit kan een krachtbron zijn, maar ook een kracht demper. Zodra je niet meer in verbinding bent met je seksualiteit vanuit Liefde, kun je geen gebruik maken van jouw krachtbron. Deze krachtbron zit sowieso in jou en jij kiest of je deze dempt of niet.

Door je seksualiteit puur vanuit je lichaam te bekijken en te beleven mis je de diepere verbinding met jezelf. Je blijft aan de oppervlakte van wat je zou kunnen ervaren in je (seks)leven. Om dieper te kunnen ervaren, moet je dieper in jezelf te duiken. Jezelf verder openen dan alleen je lichaam.

Seksualiteit als krachtbron

Je seksualiteit is zoveel meer dan je lichaam. En heeft alles te maken met goed kunnen voelen. Het is de basis om van overleven naar echt leven te gaan. Want het gaat ook over je emoties en je verlangens. Door deze te negeren ontstaat er een geblokkeerde seksualiteit. Vaak zijn schuldgevoelens en schaamte de oorzaak hiervan.

En dan kom je niet bij je eigen krachtbron terecht. Door bewust te zijn van je seksualiteit en hoe je hier mee omgaat kan die energie vrijkomen. Goed kunnen voelen is hiervoor essentieel. Blokkades in je seksualiteit zorgen ervoor dat je energie niet optimaal kan stromen en dit heeft invloed op je hele leven. 

Niet alleen je seksleven. Vanuit deze krachtbron kun je jouw leven veranderen. Want je hart, geest en ziel worden er ook door beïnvloed. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Je seksuele energie is je levensenergie. Het verbindt je met alles en iedereen.

En als je deze energie (tijdens de seks) laat stromen, ontstaat er magie. Want dan pas kan ook je hart, geest en ziel meedoen. Voor een nog diepere, intensere ervaring. Omdat de Liefde optimaal kan stromen in jezelf en naar anderen. Hierdoor ga je echt verbinding maken met het leven zelf. En ervaar je plezier, genot en zoveel meer in je (seks)leven.

Gerelateerde artikelen

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Open seksualiteit beleven is een zegen en geen zonde

Seksualiteit beleven op je eigen manier vanuit vrijheid

Seksleven creëren wat bij je past vanuit je hart

Seksualiteit negeren is tegen je eigen natuur ingaan