Seksualiteit beleven op je eigen manier vanuit vrijheid

Seksualiteit beleven op je eigen manier vanuit vrijheid

Seksualiteit beleven

Iedereen wil vrij zijn. Maar in je seksualiteit ben je dit vaak (nog) niet wanneer je niet kiest voor seks die voldoening gevend is, seks wilt om de leegte in jezelf op te vullen of jij jouw seksualiteit negeert. Je bent pas vrij in het beleven van je seksualiteit als je jezelf toestaat om te genieten van seks zonder schuld- en schaamtegevoelens.

Seksualiteit beleven

Je seksualiteit beleven vanuit vrijheid is de enige manier die voor voldoening, genot en plezier zorgt. En dit mag allemaal. Genot en plezier is geen zonde. Genot en plezier is een uiting van Liefde. Pijn en verdriet is een uiting van angst. Maar vaak moet je eerst door je schuld- en/of schaamtegevoelens heen om het genot en het plezier te kunnen ervaren.

Aangezien je meestal niet vrij bent in je seksualiteit vanwege je opvoeding en maatschappelijke beelden over hoe je seks hoort te beleven. Met name wat als goed wordt gezien. Deze conditioneringen zijn niet alleen een belemmering voor je seksleven maar ook voor wie je denkt te moeten zijn. Daarom is het belangrijk om te praten over seks.

Praten over hoe jij seks ziet. En gaandeweg leer je hierdoor jezelf beter kennen. Ook belangrijk is het om te doen. Seks te hebben en uitproberen wat je lekker vindt. Maar laat je vooral niet tegenhouden door hoe je denkt dat seks hoort te zijn. Jij bent uniek. En zo zal je seksleven dat ook zijn. Tenminste als je sekst zoals je bent.

En dan ervaar je geen saaie seks of routinematige seks. Maar juist opwindende en passievolle seks. Want je gaat jezelf seksueel ontwikkelen. Het ontwikkelen is alles loslaten wat je niet bent en niet bij je past. Zodat je seksleven steeds beter afgestemd is. Je seksleven is een afspiegeling van je passie en zin in het leven.

Durf jij jouw seksuele verlangens te volgen of blijf je liever in je saaie comfortzone vastzitten? Je bent vrij. Vrijheid ontstaat vanuit de keuzes die je maakt. Het is een keuze om vast te blijven zitten of om je verlangens te volgen. En zodra je jouw verlangens gaat volgen kan je seksleven veranderen in een helende en uitdagende ontdekkingsreis naar jezelf.

Gerelateerde artikelen

Seksen moet je samen leren door te doen en te falen

Seksueel samen groeien voor meer genot en plezier

Seksleven creëren wat bij je past vanuit je hart

Seksuele keuzes bepalen je seksleven in positieve of negatieve zin

Levenslust en passie ontstaan in je tweede chakra