Nee zeggen tegen seks die niet bij je past

Nee zeggen tegen seks die niet bij je past

Nee zeggen tegen seks

Nee zeggen tegen seks is nooit verkeerd. Wat de ander ook zegt. Seks is geen verplichting. Seks is een manier om samen te genieten. Doet de seks pijn, vind je er niets aan of heb je moeite om opgewonden te worden. Ga dan eerst met jezelf aan de slag. Je partner zal je uiteindelijk dankbaar zijn. Of niet, maar dat is dan vanuit behoeftigheid en is er geen sprake van Liefde.

Seks met iemand die een match is, is zoveel fijner en lekkerder dan wanneer dit niet het geval is. Of als de ander het met tegenzin doet en/of er niet echt van geniet. Seks is een wederzijdse verbinding. Is de verbinding liefdevol tussen elkaar en zijn jullie een echte match (dus niet op basis van het ego) dan is de seks ook precies zoals bij je past.

Je seksleven is net zo oppervlakkig of diepgaand als de verbinding die je met je partner hebt. Seks staat nooit los van de verbinding tussen elkaar. Deze verbinding uit zich tijdens de seks. Durf je open en eerlijk tegen elkaar te zijn dan is er genoeg vertrouwen om dit tijdens de seks ook te doen. Ga je liever echte verbinding uit de weg dan zal dit tijdens de seks ook zo zijn.

Seks gaat over gevoelens. Jezelf durven zijn en uiten. Door seks als iets losstaands te zien, wat het niet is, houdt je je ogen gesloten voor wat er werkelijk in je relatie aan de hand is, als de seks saai is. Je relatie is dan misschien wel comfortabel en zonder gedoe, maar is het wel wat diep van binnen echt bij je past? Of neem je genoegen met minder?

Nee zeggen tegen seks

Nee zeggen tegen seks die niet bij je past is niet egoïstisch. Het is juist liefdevol. Zowel naar jezelf toe als naar de ander. Want wanneer je seks hebt die niet bij je past, kan de Liefde niet stromen tussen elkaar. Open en eerlijk zijn over je seksuele gevoelens is liefdevol. Dit zorgt namelijk voor echte verbinding tussen elkaar of je beseft dat dit niet mogelijk is.

En dan heb je een keuze. Je kiest voor iemand die een match is of niet. Dus je kiest voor angst of voor Liefde. Een relatie op basis van angst geeft je seks die misschien wel ok is. Maar een relatie op basis van Liefde geeft je seks die je naar meer doet verlangen. Die bij je past en waar je helemaal jezelf kunt zijn en uiten. Zodat je geweldige seks ervaart.

Gerelateerde artikelen

Praten over seksuele gevoelens zonder angst

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

Geen seksuele aantrekkingskracht tussen jou en je partner

Zielsverbinding is de basis voor een seksuele match

Sekspartner kiezen vanuit overvloed