Van ego bevestiging naar Liefde

Van ego bevestiging naar Liefde

Van ego bevestiging naar Liefde

Het pad van de Liefde gaat over bewustwording. Waardoor je kunt loslaten wat niet bij je past. Ofwel jezelf bevrijden van de behoefte aan ego bevestiging. En wat je tegenhoudt om echt voor Liefde te kiezen. Zodat je bewust vanuit eenheid en heelheid gaat leven.

Maar wanneer je “verslaafd” bent aan pijn en lijden, kun je moeilijk voor Liefde kiezen. Want je kiest dan vanuit je overlevingsmechanisme. Vanuit angst en tekort. Zodat je de vicieuze cirkel (onbewust) in stand houdt. Waardoor je in je comfortzone blijft zitten.

Hoe pijnlijk deze ook is. Je ervaart de pijn namelijk als normaal. Omdat je er nog niet uit kunt stappen. Pas wanneer je bewust wordt van de patronen van je overlevingsmechanisme, kun je stap voor stap gaan kiezen voor Liefde.

Ego bevestiging

Troosten en medelijden, hoe liefdevol dit ook lijkt, is vaak niets anders dan het meegaan in het verhaal van je partner. En dit helpt niet echt mee. Behalve het voeden van het ego. Omdat een ego bevestiging erg fijn kan voelen, is dit lastig los te laten.

Maar wil je echt Liefde ervaren dan is identificatie met je ego een manier om los te komen van je pijn en lijden. Jij bent Liefde en al het andere wat je denkt te zijn is een identificatie. Wat vaak voor afgescheidenheid in jezelf zorgt. Tenzij je hier bewust van bent.

Om Liefde te kunnen ervaren is een andere kijk op Liefde onmisbaar. Zodat je in jezelf de Liefde, eenheid en heelheid ervaart. Je relatie(s) veranderen dan van ego bevestiging naar Liefde. Dit betekent niet je geen “negatieve” emoties meer ervaart of mag hebben.

Je gaat er alleen anders mee om. De verhalen van wie je bent gaan naar de achtergrond. En de focus ligt op de Liefde. Terwijl de verhalen niet weg hoeven. Maar niet meer de “lijm” is tussen jullie. Waardoor je vrij kunt zijn van je verleden en de oude verhalen.

Het verbergen van bepaalde delen van jezelf hoeft niet meer omdat je al goed bent zoals je bent. Je hoeft jezelf niet meer te bewijzen. En je neemt het gedrag van je partner niet persoonlijk. Of je bent hier bewust van wanneer je dit wel doet. Zodat de Liefde kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Misverstanden over de Liefde

Heilige relaties draaien om bewustwording

Is het Liefde en hou je van mij?

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Emotionele drama’s blokkeren je seksualiteit