Echte vrijheid kan onveilig voelen

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Echte vrijheid

Voor echte vrijheid in je relatie is Liefde nodig. Zelfliefde. Zodat je jouw partner vrij kunt laten. En je partner kan doen en laten wat hij of zij wil. Maar dit kan onveilig voelen. Want dit biedt je geen houvast. Waardoor je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen Liefde, leven en geluk.

Een liefdesrelatie op basis van echte vrijheid is dan ook een hele uitdaging. Je leert jezelf goed kennen. Want al je angsten komen boven. Alle delen in jezelf die je weggestopt hebt, vragen nu om gezien te worden. En om liefdevol omarmd te worden. Zodat jij jezelf kan bevrijden van de afgescheidenheid in jezelf.

Want deze afgescheidenheid zorgt voor onveiligheid. Omdat je afhankelijk en behoeftig bent. Want je hebt iets nodig wat jij jezelf niet geeft. Namelijk Liefde. Waardoor je jouw partner nodig hebt om de afgescheidenheid in jezelf te verbergen en zo min mogelijk te voelen.

Echte vrijheid

Echte vrijheid ontstaat door een verbinding aan te gaan vanuit Liefde. En dit begint met de Liefde in en voor jezelf. Zodat je niet meer afhankelijk en behoeftig hoeft te zijn. En het samenzijn niet gaat om het krijgen van iets. Maar om het uiten van jezelf en de Liefde die je bent. Via jouw gevoel, verlangens en creativiteit.

Dit uiten kan ook kwetsbaar en onveilig voelen. Omdat er altijd een kans is op een afwijzing van je partner. Doordat hij of zij het eigen pad volgt en (even) geen tijd en aandacht heeft voor jou. Waardoor dit de afgescheidenheid in jezelf kan triggeren. En je jezelf hierdoor afsluit voor je partner.

Door jezelf weer te openen en de Liefde toe te laten, kun je weer verbinding maken en je partner echte vrijheid gunnen. Doordat je het gedrag of de woorden van je partner niet persoonlijk neemt. En je jezelf durft te zijn en te uiten op de manier die bij jou past. Waardoor er echte verbinding en diepe intimiteit kan ontstaan.

Gerelateerde artikelen

Intimiteit voorbij het ego

Wederzijdse Liefde, een andere visie

Gelukkig seks- en liefdesleven

Zekerheid ervaren in de onzekerheid

Seksueel vrijlaten van elkaar