Seksueel vrijlaten van elkaar

Seksueel vrijlaten van elkaar

Seksueel vrijlaten

Het seksueel vrijlaten van elkaar is in de praktijk ontzettend moeilijk. Zeker als je nog ideaalbeelden hebt over hoe seks zou moeten zijn, met wie, hoe vaak, enz. Deze ideaalbeelden zijn het tegenovergestelde van het seksueel vrijlaten van elkaar.

Zelfs het hebben van seks met jezelf is vaak nog een taboe. Maar alleen door Liefde kan je elkaar seksueel vrijlaten. Want hierdoor kun je open blijven. Liefde kent geen regels. Zodra je dit gaat ervaren, kun je jouw partner vrijlaten en zichzelf laten zijn.

Ondanks wat je op dat moment voelt. Alles wat je voelt is namelijk goed. Elkaar seksueel vrijlaten gaat over expressie. Jezelf inhouden is jezelf ontkennen en negeren. Dit is niet liefdevol. Niet naar jezelf toe, maar ook niet naar een ander.

Want hierdoor kun je niet de Liefde laten stromen naar je partner. Liefde is elkaar kunnen vrijlaten. Je kunt een ander niet veranderen. Dit moet je eigenlijk ook niet willen. En jezelf wil je niet verloochenen. Dit is ook schadelijk.

Seksueel vrijlaten

Daarom is elkaar seksueel vrijlaten heel belangrijk. Elkaar vrijlaten om jezelf te ontdekken is hier een onderdeel van. Zonder dat dit stiekem moet of hierover geoordeeld wordt. En onvoorwaardelijke Liefde is hiervoor dan onmisbaar.

Waardoor je open en eerlijk met elkaar hierover kan praten. Liefdevol. Toch kan dit je emotionele pijn triggeren. Want je wonden worden zichtbaar. Het is puur een signaal dat je jezelf mag gaan helen. Een verzoek om je hart verder te openen.

Want hierdoor kun je nog vrijer worden en minder controle over je partner willen. Zodat hij of zij zich ook vrijer kan voelen. Waardoor Liefde de basis is van jullie samenzijn. En niet behoeftigheid en afhankelijkheid. Maar juist vrijwilligheid.

Deze vrijwilligheid zie je dan terug in je hele relatie. De intentie is dan vol Liefde. Je kunt eindelijk ontspannen in de veiligheid van de Liefde in je eigen hart, die weerspiegelt wordt door de ander op de eigen en unieke manier. Vrij en vrijwillig.

Gerelateerde artikelen

Verliefdheid en seks

Intieme en verbindende seks

Onzuivere energie in je relatie

Angst voor de Liefde bestaat niet

Seksueel schadelijk gedrag voorkomen