Angst voor de Liefde bestaat niet

Angst voor de Liefde bestaat niet

Angst voor de Liefde

Zodra je de onvoorwaardelijke Liefde in jezelf ervaren hebt, kun je er nog onmogelijk angst voor voelen. Want Liefde is je natuurlijke staat van zijn. Ervaar je toch angst voor Liefde dan heb je deze Liefde niet ervaren. Maar iets voorwaardelijks wat je voor Liefde aanziet.

Angst voor de Liefde

Liefde kun je niet kwijtraken en de Liefde zelf doet geen pijn. Je voelt misschien angst voor je emoties. Maar Liefde accepteert en omarmt je emoties. Elke emotie mag er zijn. Je verdriet, je boosheid of welke emotie dan ook. Of je voelt misschien angst voor afwijzing.

Maar Liefde wijst niet af. Liefde heeft geen oordeel of verwachtingen. Je bent goed zoals je bent. Wat je gedrag ook is. Er bestaat geen goed of fout voor de Liefde. Je doet precies wat de bedoeling is. Met als doel om bewust te worden van de Liefde die je bent.

Misschien voel je angst voor (seksuele) intimiteit. Maar Liefde wil geuit worden op je eigen unieke manier. Je hoeft je niet op een bepaalde of aangepaste manier te gedragen om Liefde te verdienen of krijgen. Je hebt alle recht om helemaal jezelf te zijn.

Misschien voel je angst dat je anderen kwetst als je jezelf uit of als je voor jezelf kiest. En vind je jezelf egoïstisch. Maar Liefde zorgt voor eigenwaarde zodat je beseft dat je altijd doet wat op dat moment mogelijk is voor jou. In elke situatie mag jij kiezen voor jezelf ofwel Liefde.

En Liefde zorgt voor vergeving en neemt niets persoonlijk. Want Liefde heelt alles. Liefde is de basis. Je bent in eerste instantie je eigen geliefde. Pas daarna kun je een geliefde voor iemand anders zijn of meerdere. Zonder jezelf op te offeren voor anderen.

Dankzij de Liefde ervaar je vrijheid, ontspannenheid en veiligheid. En je ziet dat iedereen een eigen weg te volgen heeft en dat alles precies gaat zoals bedoeld is. Je kunt misschien deze Liefde nu nog niet ervaren. Maar Liefde verwacht niets van jou.

Liefde is altijd, overal en oneindig aanwezig. En Liefde is geduldig en heeft niets van jou nodig. Zodra jij jouw hart opent kan de Liefde door je heen stromen. Zodat je de Liefde kunt uiten die je bent in alles wat je doet en naar iedereen die je ontmoet.