Schuldgevoelens ervaren in een relatie

Schuldgevoelens ervaren in een relatie

Schuldgevoelens ervaren

Schuldgevoelens ervaren komt voor in elke relatie. Tenzij je dit natuurlijk onderdrukt of je steeds aanpast aan de ander. Terwijl je schuldig voelen niets anders is dan een gebrek aan inzicht. Een inzicht vanuit Liefde. Wanneer je je schuldig voelt over iets wat je gedaan hebt of iets juist niet gedaan hebt, betekent dat je een beeld in je hoofd hebt van hoe het hoort.

En dat je daar niet aan voldaan hebt. Vaak gaan schuldgevoelens gepaard met de emotionele pijn die iemand anders ervaart. Dit is de dynamiek van dader en slachtoffer. Ontstaan vanuit de beelden over wat goed of fout is. Echter wanneer je vanuit Liefde kunt kijken is er geen goed of fout. Er is alleen maar wat er is.

Schuldgevoelens ervaren

Alles is een neutrale situatie. Jij bent degene die er een bepaalde betekenis aan geeft. Door de emotionele pijn van de ander persoonlijk op te vatten, wat het nooit is, raak je uit verbinding met de Liefde die je bent. Waardoor je niet vanuit Liefde naar de situatie kunt kijken. Zodat je schuldgevoelens ervaart.

Wanneer je je met deze schuldgevoelens gaat identificeren ontstaat er een gevoel van minderwaardig zijn. Zodat je je niet goed genoeg voelt. Je hele leven als mens zul je denkbeeldige fouten maken. Je levenspad bestaat uit uitdagingen die er zijn om je bewust te maken. Aangezien de ander een spiegel van jezelf is.

Want wat je ziet zegt niets over de ander maar alles over jezelf. Je eigen angsten, oordelen en verwachtingen. De ander accepteren precies zoals diegene is, is alleen mogelijk als je door de ogen van Liefde kijkt. En hierdoor kun je vanuit Liefde beslissen of je wel of niet met diegene in contact wilt zijn.

Geen enkel contact is verplicht. Dit is altijd een vrije keuze. Alleen vanuit je hart weet je wat de beste keuze is voor jou. Los van alle bestaande beelden die er zijn en de verplichtingen die jezelf oplegt of anderen aan je opleggen. Verplichtingen doorbreken vanuit je hart is nodig om een nieuwe aarde vol Liefde te creëren.

Gerelateerde artikelen

Liefde is wie je bent los van je ego identificaties

Liefdesverdriet komt niet door een ander

Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Liefde, kracht en wijsheid de basis in jezelf

De Liefde is alles wat je nodig hebt