Liefdesverdriet komt niet door een ander

Liefdesverdriet komt niet door een ander

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet ontstaat wanneer je denkt afgescheiden te zijn van Liefde. Ofwel Liefde kwijt bent. Echter afgescheiden zijn van Liefde is niet mogelijk. Het is puur een gedachte. Niet de werkelijkheid. Want liefdesverdriet wordt niet veroorzaakt door een ander. Je kunt hier namelijk niet van afgescheiden zijn. Liefde is oneindig en eeuwig.

Liefdesverdriet

Het ontstaat doordat je niet in verbinding bent met de Liefde die jij bent. Omdat je het buiten jezelf zocht. En jij jezelf afhankelijk had gemaakt van de Liefde van anderen. Terwijl Liefde al die tijd al beschikbaar voor je was. Want jij bent Liefde. En alles draait om Liefde.

Zelfs de meest “gruwelijke” dingen zijn er om je bewust te maken van Liefde. De Liefde die jij bent. Maar ook de Liefde die anderen zijn. Maar door omstandigheden vergeten zijn. Waardoor bepaald gedrag en bepaalde gebeurtenissen een oordeel krijgen als fout. Maar alles is perfect. Zo zijn al je relaties een afspiegeling van jezelf. 

En dat is tevens het doel van elke relatie of gebeurtenis. Om jezelf te spiegelen. De Liefde die je bent als ook wat je tegenhoudt om deze Liefde te ervaren en uit te stralen. Zodat je je wonden kunt helen. Het is geen straf. Ook is er geen sprake van schuld. Waardoor schaamte verdwijnt. Schaamte ontstaat door de angst niet goed genoeg te zijn. 

Wanneer je een reflectie als los van jezelf ziet, is bewustwording nodig. Zodat je de confrontatie met jezelf aan kan gaan. En niet het gevecht met een ander aangaat. Waarvan de basis angst is. Met schuld- en schaamtegevoelens als gevolg over wat er gebeurde en wat je voelt. Terwijl je hiermee de kans op je eigen heling niet pakt. En je dezelfde situaties blijft herhalen.

Pas wanneer je beseft dat jij degene bent die niet in verbinding met Liefde is, stop de herhaling. Jouw Liefde is niet afhankelijk van iets of iemand buiten jezelf. Waardoor je geen oordeel over mensen of situaties hoeft te hebben. En je jezelf kunt zijn en anderen vrij kunt laten ook zichzelf te zijn. Want er is geen tekort aan Liefde.

Gerelateerde artikelen

Verliefdheid gaat niet over in Liefde

Onbeantwoorde seksuele Liefde

Ideale liefdesrelatie bevat seks

Liefdestaal tijdens de seks of in je relatie

Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks