Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Persoonlijke Liefde

De persoonlijke liefde kennen de meeste wel. Het is een persoon leuk vinden omdat die (onbewust) aan jouw verwachtingen voldoet. Je vindt misschien dezelfde dingen leuk. Maar vooral bevestigt de persoon dat jij leuk, lief, mooi of slim bent. En dit voelt natuurlijk goed. Je wordt niet getriggerd en dat voelt veilig. Hierdoor is manipulatie mogelijk.

Persoonlijke liefde

Je vertrouwt de ander. Je kunt in je eigen comfortzone blijven zitten of juist dingen doen die niet bij je passen. Maar zodra de persoon verandert of iets doet wat jou pijn doet, vind je degene vaak een stuk minder leuk. De liefde verdwijnt dan langzaam of snel. Want je sluit je hart en geeft de ander de schuld van jouw pijn. Omdat je niet zelf de verantwoordelijkheid nam.

Waardoor persoonlijke liefde voor pijn zorgt. Je zoekt de Liefde buiten jezelf, waardoor deze kan verdwijnen. En jij eenzaam, verraden of gebroken achterblijft. Want eigenlijk is er geen sprake van Liefde. Maar van afhankelijkheid en behoeftigheid. Wat gezien wordt als Liefde. Met allemaal overlevingsstrategieën als gevolg. Zoals please gedrag, manipulatie of het aantrekken en afstoten van elkaar.

Goddelijke Liefde

God, het universum of de bron van alles is Liefde. Waardoor de goddelijke Liefde er altijd is, oneindig en zonder voorwaarden. Het is niet afhankelijk van iets of iemand anders buiten jezelf. Want jij bent een goddelijk wezen. Een onderdeel van God, het universum of de bron. Jij bent hieruit ontstaan en staat niet los hiervan. De goddelijke Liefde zit in jou. Het wie je bent onder alle ego lagen.

Deze goddelijke Liefde is alles wat jij nodig hebt om je ontspannen, levendig, tevreden en veilig te voelen met jezelf en hierdoor met anderen. Relaties veranderen als er ook sprake is van goddelijke Liefde. Het geeft elkaar de vrijheid om echt jezelf te kunnen zijn. En niet alleen de versie van jezelf die de ander leuk vindt. Angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen zijn menselijk.

Ze mogen er zijn. Dankzij de goddelijke Liefde. Waardoor je er ook anders mee om kunt gaan. Zoals het vergeven van schijnbare fouten. Zonder de Liefde te verliezen voor elkaar. Maar ook de ander vanuit Liefde te zien. Geen slachtoffer, schuldige of dader. De ander is niet beter of slechter dan jij. De ander en jezelf volledig omarmen. Met alle (pijnlijke) menselijke kanten.