Relaties vanuit Liefde of angst

Relaties vanuit Liefde of angst

Relaties vanuit Liefde

Relaties kunnen vanuit Liefde of angst zijn. Door niet meer te kijken naar de relaties zelf, maar de energie te voelen die in de relatie zit, kun je voelen of de relatie bij je past. Je komt los van bepaalde standaarden en gaat vrijheid ervaren. En je gaat hierdoor ervaren hoe je jouw Liefde wilt verspreiden.

Relaties vanuit Liefde

Je volgt je levenspad. En de mensen die deze Liefde kunnen ontvangen blijven of verschijnen vanzelf. Deze mensen lopen een bepaalde tijd met je mee op je pad. En de duur is niet van belang. Het kan een enkel moment zijn. Maar ook tot het einde. Het één is niet beter dan het andere. 

Liefde is niet krachtiger of sterker wanneer de duur van een relatie langer is. Want Liefde is altijd oneindig. En daar heb je niet eens een relatie voor nodig. Liefde is je natuurlijke staat van zijn. Door jezelf aan te passen aan bepaalde mensen en manieren, beperk je jezelf. De Liefde kan dan niet meer stromen.

Wanneer een relatie gebaseerd is op angst ben je geneigd om jezelf aan te passen aan de ander. Of juist controle te willen over de ander. Zodat je jouw angst niet hoeft te voelen. Wanneer een relatie gebaseerd is op Liefde is vrijheid de basis. De ander kan gaan en staan waar diegene wilt.

Zelfs als iemand beslist geen relatie meer te willen, kan de Liefde gewoon blijven bestaan. Omdat Liefde niet afhankelijk is van een relatie. Liefde is. Maar zodra angst de overhand gaat nemen zal de Liefde niet meer stromen. En kan er sprake zijn van wrok, schuld- of schaamtegevoelens.

Vanuit Liefde kun je ook voelen wie in je leven past. Dit staat dus los van de Liefde. Maar is afhankelijk van je ziel. Je zielsverlangens wijzen je de weg. Waardoor je het leven kunt leiden wat bij je past. Hoe dit eruit ziet is helemaal aan jou. Je hoeft je niet te verantwoorden. Want iedereen is verantwoordelijk voor het eigen geluk.

Gerelateerde artikelen

Schuldgevoelens ervaren in een relatie

Relatie openbreken om weer vrij te zijn

Dramadriehoek in (seksuele) relaties doorbreken

Wrok voelen tegenover je (ex-)partner

Liefdesrelatie en seks vanuit afhankelijkheid