Wrok voelen tegenover je (ex-)partner

Wrok voelen tegenover je (ex-)partner

Wrok

Wrok kan ontstaan wanneer je verwachtingen hebt waar je partner of je (toekomstige) ex-partner niet aan heeft voldaan. En je hierdoor pijn ervaart en je jouw partner de schuld hiervan geeft. Alleen deze pijn ontstaat niet door je partner. Het is een projectie. Maar als je dit niet inziet, is je partner de oorzaak van jouw pijn.

Je partner was niet in staat om aan jouw verwachtingen te voldoen. Waardoor jij je in de steek gelaten voelt. Want je had dit nu net zo hard nodig. Je voelt je afgewezen, onbelangrijk of verraden. Je vindt dat je partner wel aan jouw verwachtingen moet voldoen, zodat je geen pijn in jezelf ervaart. Want dat is wat je verwachtte van je partner.

Wrok voelen

Er ontstaat langzaam wrok als je steeds het gedrag van je partner persoonlijk neemt. Je vindt het oneerlijk en vindt het zelfs niet kunnen wat jouw partner je aan heeft gedaan. Je gaat hierdoor zo op in je rol van slachtoffer dat je partner automatisch de dader is geworden. En hier ook niet uit kan komen.

Als je niet in staat bent om je partner te vergeven. Vergeven is de enige manier om je wrok los te laten. Inzien dat je partner menselijk is. De reden van het gedrag van je partner maakt niet zoveel uit. Gedrag komt altijd voort uit angst of uit Liefde. Door je partner te zien vanuit Liefde, kun je vergeven. Niet voor je partner, maar voor jezelf.

Wanneer jij in een staat van Liefde bent, kan wrok niet ontstaan en bestaan. Je partner is jou niets verplicht of schuldig. Je partner is volledig vrij. En kan jou geen pijn doen. Je partner is een spiegel van jezelf en laat je zien dat jij op dat moment geen Liefde in jezelf ervaart. Jouw gedachten blokkeren de Liefde. Niet het gedrag van je partner. Het is een confrontatie met jezelf.

Liefde kent geen goed of fout. Liefde is niet afhankelijk van het gedrag van je partner. Want Liefde komt van binnenuit. Het is wie jij in wezen bent. En niemand kan dat van jou afpakken. Zelfs de dood niet. Liefde is oneindig. Wanneer je met jezelf en de Liefde verbindt ben je vrij van wrok en kan jij jouw partner vrijlaten. Zodat de Liefde kan stromen tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Vluchtgedrag als innerlijke pijn te veel is

Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Houden van iets wat of iemand wie je niet leuk vindt

Diepe intimiteit en echt contact ervaren

Emotionele onvolwassenheid en verbinding