Vluchtgedrag als innerlijke pijn te veel is

Vluchtgedrag als innerlijke pijn te veel is

Vluchtgedrag

Vluchtgedrag is gedrag om je innerlijke pijn te ontwijken. Om je innerlijke pijn niet te hoeven voelen. Maar hierdoor kun je ook je innerlijke pijn niet helen. Tijd heelt niet. Liefde wel. Tijd laat het je misschien vergeten. Maar de pijn zit in je lichaam opgeslagen. En komt uiteindelijk altijd naar boven. Onderdrukken kost energie en “opeens” is je energie hiervoor en hierdoor op.

Vluchtgedrag

Seks kan een vluchtgedrag zijn. Maar ook werken, eten, tv kijken of drinken. Zelfs normaal lijkend gedrag. Want eigenlijk kan alles als vluchtgedrag gebruikt worden. Wanneer de basis angst is, is jezelf afsluiten voor een ander ook vluchtgedrag. Je gaat geen verbinding meer aan omdat je te veel innerlijke pijn in jezelf ervaart.

En dit niet wilt of durft te laten zien aan een ander. Bang voor de reactie of innerlijke pijn van de ander. Wanneer je niet in verbinding met Liefde bent. Maar de innerlijke pijn is niet het probleem. Wel hoe je ermee omgaat. De innerlijke pijn zelf duurt even. Je gedachten en de verhalen waarmee je de pijn in stand houdt echter niet.

Een liefdevolle verbinding is dan onmogelijk, omdat je in een staat van angst zit en de Liefde niet meer kan stromen tussen elkaar. Wanneer je jouw innerlijke pijn voelt en deelt zonder je er mee te identificeren of te projecteren, blijf je in verbinding met jezelf en de ander. Verbinding met jezelf, de Liefde die je bent, is de basis om verbinding met een ander te maken.

Hoe meer verbinding je met jezelf maakt, hoe beter je in staat bent om verbinding met een ander te maken. En door in het moment te zijn, maken je gedachten en de verhalen geen kans om je te voeden met angst. Liefde ervaar je als je in je natuurlijke staat van zijn bent. Niet door andere of leukere verhalen te maken. In je natuurlijke staat van zijn ontstaat alles vanzelf.

Zoals inzichten, creativiteit en verlangens. Verhalen gemaakt vanuit je ego dienen ook ter vermijding van je innerlijke pijn. Het heelt deze pijn nooit. Daar is Liefde voor nodig. Liefde kun je alleen maar voelen. Het heeft geen gedachten nodig. Alleen het puur aanwezig zijn in jezelf. Met alles en zonder oordeel. In het zijn is er de magie van de onvoorwaardelijke Liefde.

Gerelateerde artikelen

Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Jezelf seksueel afsluiten is het leven buitensluiten

Seksuele triggers en open blijven in het moment

Intieme seks begint met jezelf durven open te stellen

De Liefde is alles wat je nodig hebt