Intieme seks begint met jezelf durven open te stellen

Intieme seks begint met jezelf durven open te stellen

Intieme seks

Liefde is de basis voor intieme seks. Waardoor je het vertrouwen hebt en de moed om jezelf open te durven stellen. Zowel voor jezelf als voor de ander. Liefde geeft je alles wat je nodig hebt. Omdat jij Liefde bent. Zodat je niet afhankelijk van een ander hoeft te zijn.

Intieme seks

Jezelf durven open te stellen is niet alleen jezelf durven zijn en uiten. Het is ook de ander volledig durven te omarmen. En dit begint bij jezelf. Zolang je jezelf niet volledig kunt omarmen kun je dat bij een ander ook niet. Omdat de ander niet losstaat van wie jij bent.

Je bekijkt de ander door je eigen ogen en dit heeft niet zoveel met de ander te maken. Onbewust projecteer je dan je eigen oordeel op de ander. En dit zorgt voor afstand tussen elkaar. Oordelen ontstaan vanuit angst. Terwijl Liefde juist zorgt voor intimiteit.

Waardoor je je gezien en gehoord voelt in het moment. Jij mag er zijn precies zoals jij bent. Met al je seksuele verlangens, fantasieën en uniekheid. Niets is raar of fout. En zodra de ander jou kan accepteren zoals je bent en andersom kan er intieme seks ontstaan.

Intieme seks is meer dan elkaar volledig accepteren. Het is de verbinding aangaan vanuit Liefde. Open en bloot. Het is ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen drama. Waarvan angst de basis is. Zodat de verbinding zuiver kan blijven.

Je angst voor afwijzing en je niet verantwoordelijk voelen voor de ander is iets wat je steeds onder ogen moet komen om intieme seks niet uit de weg te gaan. Zodat je tijdens de seks de diepst mogelijke verbinding met jezelf en de ander kunt maken vanuit pure Liefde.

Gerelateerde artikelen

Open gesprek over seks en je verlangens is belangrijk

Seksuele connectie gaat eigenlijk niet over seks

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Relatie of seks met een ander gaat altijd over jezelf 

Open seksualiteit beleven is een zegen en geen zonde