Emotionele onvolwassenheid en verbinding

Emotionele onvolwassenheid en verbinding

Emotionele onvolwassenheid

Omgaan met je emoties kan een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer je hier in vast komt te zitten. Ofwel wanneer je je er mee identificeert. Waardoor je emoties niet meer los kunt zien van wie je bent. Deze emotionele onvolwassenheid zorgt dat de emotie de controle overneemt. Terwijl een emotie niets meer is dan energie in beweging.

Jij bent niet je emoties. Emoties zijn tijdelijk en veranderlijk. Jij niet. Jij bent Liefde. Welke emotie ook opkomt. De basis in jou is Liefde. En emoties zitten aan de oppervlakte. Maar negeer je jouw emoties, dan kunnen de emoties vast komen te zitten in je lichaam. En ontstaan er blokkades. De energie van je emoties moet vrij kunnen stromen.

Emotionele onvolwassenheid

Zodra je een emotie voelt opkomen, onderdruk deze niet. En ga ook niet analyseren. Voel de emotie en de emotie zal snel verdwijnen. Emotionele volwassenheid is je emoties volledig omarmen en durven laten zien aan anderen. Emoties zijn niet een teken van zwakte. Het is een teken van je menselijkheid.

Emoties zijn nooit fout. Welke emotie je ook voelt.Dus niets om je voor te schamen of je schuldig over te voelen. De last alleen willen dragen en je emoties niet laten zien is een vorm van emotionele onvolwassenheid. Wanneer de ander niet met jouw emoties kan omgaan, kan die vaak ook niet met de eigen emoties omgaan.

En dit creëert juist afstand tussen elkaar. Onmacht ervaren over je eigen emoties of die van een ander. Of geconfronteerd worden met je onvermogen voelt vaak pijnlijk. Waardoor liefdevolle verbindingen met elkaar aangaan een uitdaging is. Verbinding is je hart openen vanuit de intentie om de Liefde te laten stromen.

Je hoeft nergens een verhaal over te maken. En je hoeft ook geen betekenis te geven aan iets. Je hoeft alleen maar de Liefde te ervaren door puur aanwezig te zijn. In elke situatie. Zodra je de Liefde ervaart ben je in verbinding met jezelf en kun je een liefdevolle verbinding met een ander maken.

Gerelateerde artikelen

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Emotionele gezondheid is verbonden met je seksuele gezondheid

Ongemakkelijkheid tijdens de seks

Seksuele triggers en open blijven in het moment

Kwetsbaar durven zijn geeft je vrijheid