Kwetsbaar durven zijn geeft je vrijheid

Kwetsbaar durven zijn geeft je vrijheid

Kwetsbaar durven zijn

Kwetsbaar durven zijn, ook seksueel, is niet makkelijk. (Seksueel) kwetsbaar durven zijn heeft alles te maken met eigen Liefde of het gebrek eraan. Zodra je deze Liefde ervaart heb je die van een ander niet nodig. Waardoor de angst voor afwijzing niet of nauwelijks aanwezig is of je tegenhoudt. En hierdoor kun je jezelf zijn en uiten.

Precies zoals je bent op je eigen unieke manier. Regels van anderen hoef je niet meer te volgen als deze niet bij je passen om je waardevol, gezien of geliefd te voelen. Oordelen van anderen laat je los. Omdat je weet dat het maar een projectie is van hun eigen wonden. En doen ze toch pijn, dan heel je jezelf. Waardoor je vrijheid gaat ervaren.

(Seksueel) kwetsbaar durven zijn

(Seksueel) kwetsbaar durven zijn is niets anders dan je eigen Liefde delen. Door jezelf te laten zien en uiten. Dat het kwetsbaar voelt is omdat je je nog laat leiden (en lijden) door de oordelen die je hebt over, of de verwachtingen aan, jezelf of een ander. Je bent nog niet vrij. Vrij van (seksuele) gedachten die niet de Liefde spiegelen. Maar angst als basis hebben.

Deze gedachten beperken je eigen vrijheid. Want eigenlijk ben je niet kwetsbaar. Je bent namelijk heel en compleet. Je bent Liefde. Niemand kan dit van je afnemen. Tenzij jij de woorden van een ander over jezelf gelooft die niet liefdevol zijn. Vanwege je eigen niet liefdevolle gedachten over jezelf met bijbehorende gedrag.

Zodra je liefdevol bent, laat je jouw angsten, oordelen en verwachtingen naar jezelf toe of anderen los. Want de verbinding met je eigen Liefde heelt alle wonden in jezelf. Waardoor niemand je meer echt pijn zal kunnen doen. Omdat je weet en vooral voelt dat je precies goed bent zoals je bent. Inclusief alles wat je anders zou willen. 

Dat is vrijheid en Liefde. Liefde is onvoorwaardelijk. Zelfs triggers en wonden hoeven geen oordeel te krijgen. Deze liefdevol omarmen is alles wat nodig is om te helen. Zodat je volledig jezelf kunt zijn zonder je (seksueel) kwetsbaar te voelen. Onvoorwaardelijke Liefde is de enige veiligheid die er is. En wat alle illusies van het ego kan doorzien.

Gerelateerde artikelen

Liefde, kracht en wijsheid de basis in jezelf

Jezelf seksueel heropvoeden en bevrijden

Relatie of seks met een ander gaat altijd over jezelf 

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Liefdesverbindingen, het loslaten van hokjes en labels