Emotionele gezondheid is verbonden met je seksuele gezondheid

Emotionele gezondheid is verbonden met je seksuele gezondheid

Emotionele gezondheid

Jouw emotionele gezondheid en seksuele gezondheid staan niet los van elkaar. Energetisch gezien is je seksualiteit en zijn je emoties verbonden met je 2e chakra. Hierdoor hebben ze een enorme invloed op elkaar. Daarom heeft verbindende seks een positieve invloed op je humeur. Je 2e chakra is dan in balans.

Maar zo kan niet verbindende seks dit juist negatief beïnvloeden. Wanneer je seksueel niet in balans bent, ben je ook emotioneel niet in balans. En andersom. Emotioneel in balans zijn betekent dat je jouw emoties voelt, verwerkt en loslaat. Je houdt ze niet vast. Je emoties zijn signalen en tijdelijk. Niet wie je bent. Je bent niet je emoties.

Zodat je je niet laat meeslepen door je emoties of probeert ze te negeren. Seksueel in balans zijn betekent dat je een zuivere verbinding hebt met je seksualiteit, zin hebt in seks en kunt genieten van seks. Zodra jij emotioneel niet in balans bent, is dit zo goed als onmogelijk.

Emotionele gezondheid

Emoties zijn energie. En zodra deze emoties niet losgelaten worden, blijven ze vastzitten in je lichaam. Het worden energieblokkades. Hierdoor kan jouw levensenergie niet meer optimaal stromen. Waardoor je automatisch seksueel minder open staat.

Plezier en passie zijn dan moeilijker bereikbaar. Je voelt je hierdoor eerder geïrriteerd en gefrustreerd. En je hart openen is hierdoor ook moeilijker. De energie zit dan vast in je 2e chakra en kan hierdoor niet krachtig doorstromen naar je hoger gelegen chakra’s. Zoals je hart.

Emotionele gezondheid en seksuele gezondheid zorgt voor de kracht om jezelf seksueel te uiten op een natuurlijke manier. Zodat je je eigen seksleven kunt creëren precies wat bij jou past. Vanuit je verlangens. En niet je emoties. Aangezien je emoties alleen maar aangeven of je wel of niet in verbinding met jezelf bent.

Gerelateerde artikelen

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Seksuele balans herstellen is belangrijk