Seksueel schadelijk gedrag voorkomen

Seksueel schadelijk gedrag voorkomen

Seksueel schadelijk gedrag

Seksueel schadelijk gedrag ontstaat altijd door een gebrek aan Liefde in jezelf. Waardoor je gedrag voortkomt uit ongeheelde pijn en angst of trauma(‘s). Ook als je hier niet bewust van bent. Dit schadelijke gedrag kan dan ook alleen door middel van Liefde voorkomen worden.

Want seksueel gedrag wat afkomstig is uit Liefde heeft niets van een ander nodig. Het gaat dan om het delen van de Liefde in jezelf. Wederzijdsheid, acceptatie en respect zijn hier onderdeel van. Waardoor jezelf uiten en de ander ontvangen zoals die is mogelijk is.

Jezelf seksueel uiten is alleen liefdevol als je niets tegen de wil van een ander doet. Is dit niet het geval dan laat je de ander gaan. Die is jou namelijk niets verschuldigd. Zowel jij als de ander is verantwoordelijk voor het eigen gedrag, emoties, gedachten en heling.

De ander is niet verantwoordelijk voor hoe jij je voelt of gedraagt. Vanuit Liefde manipuleer je een ander nooit. Je hoeft je macht of kracht niet te gebruiken. Je bent namelijk altijd gelijkwaardig. De ander is daardoor altijd vrij om nee te zeggen.

Want je hebt niets van de ander nodig. Alles zit namelijk al in jezelf. Je kunt seksueel geluk, geweldige seks en seksuele voldoening ervaren zonder een ander. Of met iemand die wel zin heeft in seks en dit ook met jou wilt delen omdat jullie een hetzelfde willen.

Seksueel schadelijk gedrag

Seksueel schadelijk gedrag is niet alleen grensoverschrijdend gedrag. Het is veel meer dan dat. Het is elk seksueel gedrag wat niet vanuit Liefde voortkomt. Hieronder valt dus ook please gedrag en seks als afleiding gebruiken. Om welke reden dan ook.

Zodra je seks gebruikt om je beter te voelen over jezelf is het niet vanuit Liefde. Want vanuit Liefde betekent dat je je al heel en compleet voelt. Je voelt je je dan al goed over jezelf. Elk ander seksueel gedrag is schadelijk. Zowel voor jezelf als voor een ander.

Want zodra het niet om het delen van de Liefde gaat, gaat het om het krijgen van iets van de ander. Waardoor je de vrijheid van de ander wilt ontnemen ten behoeve van jezelf. Omdat die aan jouw verwachtingen moet voldoen omdat jij je anders niet goed voelt.

Door het gebrek aan Liefde in en voor jezelf. Waardoor je de ander niet zichzelf laat zijn en uiten op de eigen unieke manier. Zodra Liefde de basis is kun je de ander volledig vrijlaten en van elkaar genieten. Want je kiest voor iemand die bij je past, seksueel gezien.

Zodat je hetzelfde wilt tijdens de seks. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. En de seks een manier is om de Liefde die je bent te zijn en te delen. Zonder onderliggende motieven. Waardoor je seksueel helemaal jezelf kunt zijn en uiten.