Gevoelens negeren tijdens het geil zijn

Gevoelens negeren tijdens het geil zijn

Gevoelens negeren

Doordat geil zijn een heel sterk gevoel kan zijn, kan dit zo overheersend zijn, dat je andere gevoelens in jezelf onbewust gaat negeren. Omdat je deze niet meer kunt opmerken.

Gevoelens negeren

Je gaat helemaal op in het geil zijn. Wat geweldig kan voelen. Maar de diepere verbinding, die tussen elkaar aanwezig is, komt niet tot uiting. Het is een oppervlakkige ontmoeting.

Omdat je niet echt in verbinding met je lichaam bent. Alle aandacht gaat naar je geslacht en/of die van je partner. Maar seks kan zoveel meer zijn. Een ultieme samensmelting.

Maar wanneer je zo geil bent waardoor het afstemmen op elkaar vergeten wordt, zal de seks puur geslachtgericht zijn. Omdat je alleen nog maar kan denken aan seks.

En niet meer in staat bent om echt te voelen. De verbinding met je gehele lichaam als ook met je hart, geest en ziel. En je niet kiest voor de seks die bij je past.

Je gaat over grenzen heen. Zowel die van jezelf als die van je partner. Zonder dat je dit doorhebt. Waardoor er geen intimiteit kan ontstaan tussen jou en je partner.

Intimiteit gaat over echt voelen en niet iets najagen of proberen te krijgen van een ander. Het gaat over aanwezig zijn, overgave en jezelf uiten. Door jezelf te openen en lief te hebben.

Maar wanneer je alle gevoelens gaat negeren die zorgen voor intimiteit, kan de seks als onbevredigend worden ervaren. Terwijl je wel naar de seks blijft verlangen.

Dit verlangen gaat eigenlijk niet over de seks zelf. Maar over de gemiste verbinding en intimiteit tussen elkaar. Die je onbewust via seks probeert en vooral hoopt te ervaren.

Dit is een patroon vanuit een gewonde verbinding met jezelf als met je partner. Die gebaseerd is op afhankelijkheid en behoeftigheid. Waardoor de Liefde niet kan stromen.

Het kan zelfs een verslaving worden. Alle aandacht gaat naar het geil zijn. En alle andere gevoelens worden genegeerd. Seks wordt dan een manier om te kunnen overleven.

Waardoor je onbewust blijft kiezen voor onbevredigende seks. Terwijl deze seks jou niets te bieden heeft. En zelfs schadelijk is. Maar erg verslavend kan zijn.


Gerelateerde artikelen

Hart geslacht verbinding

Onvervulde seksuele behoeften

Roep om Liefde via seksuele uitingen

Seksuele lusten bedwingen of uitleven

Geilheid is heel natuurlijk