Seksuele wensen bespreken is zeer waardevol

Seksuele wensen bespreken is zeer waardevol

Seksuele wensen

Voor je seksuele wensen uitkomen kan erg lastig zijn. Het is veiliger om je wensen voor je te houden dan het risico te lopen om erop afgewezen te worden. Je wensen voor je houden doe je dan uit onzekerheid.

Seksuele wensen

Maar vaak wil je ook je seksuele wensen niet delen om je partner niet teleur te stellen, te beledigen of af te wijzen. Door je wensen te bespreken ben je niet alleen zelf kwetsbaar, maar je partner ook.

Je kunt je partner hierdoor in een ongemakkelijke positie brengen. Het bespreken van je seksuele wensen heeft in eerste instantie niet als doel de ander te veranderen. Al kan dit wel zo overkomen en zelfs de relatie verpesten.

Maar door open en eerlijk over je seksuele wensen te praten met je partner weet je of je partner seksueel bij je past. Het is een uiting van je ware seksuele zelf. Het is een keuze tussen diepgang of oppervlakkigheid. Tussen echtheid en je anders voordoen.

Als je niet je seksuele wensen bespreekt is de kans groot dat je geen seksuele voldoening ervaart. Omdat jij jezelf niet seksueel kunt uiten bij je partner. Je kunt niet jezelf zijn. Je houdt jezelf in, uit angst. En angst is het tegenovergestelde van Liefde.

Je bent dan niet liefdevol naar jezelf. Want dat jij jezelf niet seksueel kunt uiten, neem je dan voor lief. Je wensen stop je weg en ervaart steeds meer seksuele sleur. Je seksuele energie raakt geblokkeerd en hiermee dus ook jouw levensenergie en levenszin.

Wat weer invloed heeft op andere gebieden in je leven. Want niets staat los van elkaar in je leven. Je seksleven heeft altijd invloed op je liefdesleven, je werk, je gezondheid en je gezin. Want seksualiteit is de bron van jouw levensenergie.

Stroomt je seksuele energie optimaal dan merk je duidelijk het verschil. Je voelt je ontspannen, levendig, tevreden en vrij. Je hebt het gevoel alles aan te kunnen en gaat het leven vol positiviteit en vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Seksueel respect is onmogelijk vanuit het ego