Seksueel respect is onmogelijk vanuit het ego

Seksueel respect is onmogelijk vanuit het ego

Seksueel respect

Zonder seksueel respect voor elkaar, blijft seks een taboe. Iets wat stiekem moet en eigenlijk niet mag. Behalve als je voldoet aan de algemeen geaccepteerde voorwaarden. Waardoor het (afwijkende) moeilijk te bespreken is.

En al helemaal om jezelf seksueel te uiten op je eigen unieke manier. Vanwege de angst dat je niet goed genoeg bent en de ander je niet leuk vindt of niet wilt. Zodat jij je hierdoor minder waard voelt omdat je anders bent.

Seksueel respect

Seksueel respect is de ander in zijn of haar waarde laten. Ook al is het niet iets wat bij jou past of niet voor zou kiezen. Er is een groot verschil tussen een oordeel hebben of dat iets niet resoneert.

Oordelen zijn afkomstig vanuit het ego. Ofwel het gewonde innerlijk kind dat bang is om afgewezen te worden en om hulpeloos of alleen achter te blijven.

Zodra je ego of het innerlijke kind geraakt wordt, wilt je het liefst de pijn die gevoeld wordt zo snel mogelijk kwijt. Waardoor je het gelijk naar buiten gaat projecteren. Op de ander, die jou het gevoel van afwijzing geeft.

Een afwijzing van een ander zie je dan vaak als respectloos. Vanwege de pijnlijke mening van die ander. Of omdat de ander niet aan je seksuele wensen wilt voldoen.

Zeker als de ander weet hoe belangrijk of lekker dit is voor jou. Je vindt de ander dan vaak gevoelloos of liefdeloos. Zodat je de schuld bij de ander kunt neerleggen. Want dit is een makkelijkere keuze.

De moeilijkere keuze is zelf de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen pijn vanwege de afwijzing. Maar eigenlijk ben jij degene die geen respect toont voor de ander zijn of haar keuzes. Jouw pijn ontstaat door een gebrek aan eigenwaarde.

Dit is nooit de schuld van een ander, hoe grof en onbeschoft je de ander ook vindt.  Dit is jouw oordeel over de ander. Zolang je niet in staat bent om je eigenwaarde niet van de mening van anderen af te laten hangen, ga je oordelen.

Dan ben je aan het vergelijken wie beter is of wie gelijk heeft. Maar dit is helemaal niet belangrijk als je respect hebt voor elkaar. Iedereen is gelijk en even waardevol, ondanks de uniekheid van iedereen.

En alleen onvoorwaardelijke Liefde kan je helpen om te stoppen met oordelen. Het is namelijk de basis voor respect. Zodat iedereen de eigen seksuele mening kan uiten vanuit Liefde, zonder iemand anders hiermee te kwetsen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel