Optimaal van seks genieten zonder voorwaarden

Optimaal van seks genieten zonder voorwaarden

Optimaal van seks genieten

Zekerheid willen ervaren om niet met je eigen angst geconfronteerd te worden, is een veel voorkomende strategie vanuit je ego. Je ego is dan je grootste obstakel waardoor je niet optimaal van seks kan genieten. Want hierdoor ga je voorbij aan het moment zelf.

En aan de Liefde. Liefde is simpel, hoewel niet eenvoudig als het ego het ingewikkeld maakt. Al helemaal niet als er sprake van seks is. Dan zijn er allemaal voorwaarden nodig. Afstand behouden om niet gekwetst te worden betekent ook afstand van de Liefde nemen.

Je hart sluiten vanuit angst is hetzelfde als je hart sluiten voor de Liefde. De Liefde omarmen heeft niets te maken met van betekenis willen zijn voor de ander, betekenis willen geven aan situaties en je gewild of geliefd willen voelen. Terwijl Liefde dit wel allemaal omvat.

Maar dan zonder afhankelijk te zijn van de ander of bepaalde voorwaarden. Elk verhaal wat je verzint komt vanuit je ego. Zowel de positieve als de negatieve. Het enige wat echt is, zijn de ervaringen zelf zonder verhaal. Optimaal van seks genieten is dan mogelijk.

Optimaal van seks genieten

Het samenzijn zonder wat het zou kunnen betekenen en er labels op te plakken, geeft je zoveel meer. Zodra je op zoek gaat naar een bevestiging of betekenis ervan, raak je uit verbinding met jezelf en de ander. Het gaat om het voelen van wat er is.

Je gaat in je hoofd zitten en kan niet meer voelen wat de bedoeling is. Voelen is de enige manier om Liefde te ervaren. Niet door te bedenken waar de Liefde aan moet voldoen. Of welke voorwaarden je nodig hebt om Liefde te kunnen voelen.

Gedrag beoordelen op goed of fout naar aanleiding van wat jij wel of niet wilt ervaren is omdat je controle en zekerheid wilt. Liefde heeft niets te maken met wat je wel of niet wilt of verdient en wat wel of niet goed is. Het is niet het ene of het andere.

Maar juist het ene en het andere. De Liefde delen kan op heel veel verschillende manieren. Al die regels en voorwaarden die bepalen wat Liefde is, zijn alleen nodig als je de Liefde niet (zonder deze regels en voorwaarden) kan voelen tijdens de seks. 

Elk voorwaarde die je stelt belemmert je om optimaal van seks te genieten. Het beeld wat jij van de Liefde hebt bepaalt of je echt kunt liefhebben of dat je voorwaarden stelt aan de Liefde. En hiermee ook aan je partner of aan de seks.

Want zodra je voorwaarden aan de Liefde stelt ervaar je jezelf afgescheiden van de Liefde die jezelf bent. Waardoor je de Liefde niet kan delen. De Liefde delen is echter nooit verkeerd. Ongeacht welke oordelen je hierover hebt. En hoe uniek je gedrag ook is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksuele overgave begint met zelfvertrouwen

Polyamorie, verboden Liefde en seks bestaat niet

Seksuele connectie gaat eigenlijk niet over seks

Seks vanuit Liefde is niet gebonden aan een relatie