Seksuele overgave begint met zelfvertrouwen

Seksuele overgave begint met zelfvertrouwen

Seksuele overgave

Seksuele overgave is niet mogelijk zonder (zelf)vertrouwen. Want zelfvertrouwen zorgt voor vertrouwen. Zodat je vertrouwen kunt hebben in je partner. Niet zozeer het vertrouwen dat je partner doet en zegt wat jij wilt. Want dit is onmogelijk.

Maar je hebt vertrouwen omdat je weet dat als dit gebeurt je weet hoe je hier mee om kan gaan. Dat je het aankan en hierdoor niet jezelf of je partner uit de weg gaat. Dit zelfvertrouwen is de sleutel tot seksuele overgave. Overgave betekent voluit ja zeggen.

En dit is alleen mogelijk als je tegen alles ja durft te zeggen. Niet alleen tegen de gewenste ervaringen in het leven. Maar vooral ook tegen de niet gewenste ervaringen in het leven. Want alleen dan kun je met een open hart het leven of je partner ontvangen.

Seksuele overgave

En daar gaat het om. Het openstaan om je partner te ontvangen. Zonder weerstand tegen wie hij of zij is. Zonder controle over de ander te willen uit angst. Je hebt dan geen oordelen en verwachtingen. Er is dan sprake van onvoorwaardelijke Liefde.

Geen voorwaarden waar je partner aan moet voldoen. Omdat je bang bent. Angst schept afstand en sluit je hart. Liefde zorgt voor verbinding en opent je hart. Zodat je respect en acceptatie voor alle kanten van je partner hebt. Dan pas kun je seksuele overgave ervaren.

Seks zal door iedereen anders geuit worden. Voor elk individu, maar ook voor elk stel. Afhankelijk van wie je werkelijk diep van binnen bent. Het kan dus zijn dat de manier van uiten van je partner totaal niet bij jou past. Dit staat los van de Liefde.

Dit is puur de aantrekkingskracht. Een seksuele match is belangrijk om jezelf seksueel te kunnen uiten bij elkaar. Zonder over de grenzen van een ander te gaan. De energie van je partner zorgt voor weerstand, resoneert of resoneert niet. En dat is allemaal goed.

Je moet wel hetzelfde willen of verlangen. Je mag altijd nee zeggen als iets niet bij je past. Want het sluiten van compromissen op seksueel gebied is jezelf verloochenen. Want hiermee ontneem je je eigen en elkaars levenslust. Dus elkaar hierin vrijlaten is heel belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Seksleven veranderen van saai naar intiem

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele bevrediging ontstaat niet door het orgasme