Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme

Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme

Seksuele bevrediging

Seksuele bevrediging is niet afhankelijk van het orgasme. Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis samen. Want tijdens de seks gaat het om de verbinding tussen elkaar. Een zuivere seksuele verbinding tussen elkaar zorgt voor veiligheid, tevredenheid, levendigheid en ontspannenheid.

Zodat jij jezelf seksueel kunt uiten. Seksuele bevrediging ontstaat dus zodra er echte verbinding gemaakt wordt. De verbinding met jezelf en van daaruit verbinding met de ander. Zolang je geen zuivere verbinding met jezelf hebt, is elke verbinding die je aangaat onbewust om jouw “tekorten” op te vullen.

Wanneer jij je compleet en heel voelt vanuit de Liefde in jezelf, kun je pas een zuivere verbinding met een ander aangaan. Zodat de ander jou niet heel en compleet hoeft te maken. En de ander dus ook zichzelf kan zijn. En zich kan uiten op de eigen en unieke manier. Zonder aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Orgasme

Een orgasme puur als ontlading van spanning zonder echte verbinding is vaak explosief maar het gevoel van extase is ook weer snel voorbij. Omdat er vaak in korte tijd veel spanning in het lichaam opgebouwd wordt, zal de ontlading ook kort zijn. En tenslotte blijf je met een leeg gevoel achter. Je voelt je soms gebruikt door jezelf of de ander. En dat klopt.

Je had namelijk iets, je orgasme, buiten jezelf nodig om je goed of ontspannen te voelen. En dat moment is alweer voorbij. Maar jezelf echt goed voelen komt nooit van buitenaf. Het komt altijd van binnenuit, wanneer jij je heel en compleet voelt. En wanneer jij je compleet en heel voelt dan is een orgasme niet meer noodzakelijk om seksuele bevrediging of voldoening te ervaren.

Seksuele bevrediging

Maar een orgasme vanuit heelheid en compleetheid geeft natuurlijk een heel ander gevoel. Het geeft een langdurig voldaan gevoel omdat het vanuit bevredigende seks ontstaat. Dus wanneer seks een uiting is van je ware zelf en jij dus jezelf kunt zijn tijdens de seks ontstaat het gevoel van seksuele bevrediging.

Want dan gaat de seksuele Liefde stromen. En dit zorgt voor het gevoel. Dit staat dus los van het orgasme. De seksuele verbinding die voor seksuele bevrediging zorgt kan niet ontstaan zonder tijd voor elkaar te maken en aandacht voor elkaar te hebben. En dit vanuit een liefdevolle intentie naar elkaar toe.

Gerelateerde artikelen

Seksleven veranderen van saai naar intiem

Seksuele dynamiek is energetisch

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf