Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksuele intimiteit

Seksuele intimiteit kan alleen ontstaan als je je ontspannen en thuis voelt. In jezelf als met een ander. Ontspannen genoeg om je open te stellen en jezelf te laten zien. Jezelf ontspannen voelen ontstaat niet door een ander. Door wat de ander wel of niet doet.

Ontspannenheid

Ontspannenheid ontstaat doordat je weet dat je altijd nee kunt zeggen. Wat er ook gebeurt. Door te weten dat je hoe dan ook altijd Liefde bent. En dat juist het anders zijn jou uniek maakt. Maar ook dat niet iedereen is in staat om dit te accepteren of te waarderen.

Maar dat betekent niet dat jezelf niet meer kunt laten zien. Want het zegt meer over de ander dan over jezelf. Ook al wordt er afkeurend gereageerd. Deze afwijzing houdt je tegen om jezelf te zijn. Maar wanneer je niet jezelf kunt zijn, ontstaat er ook geen intimiteit.

Seksuele intimiteit

Seksuele intimiteit is de meest intieme vorm die er bestaat. Het gaat natuurlijk over je lichaam, maar ook over je verlangens en gedachten met betrekking tot seks. Wanneer je volledig open kunt zijn, kun je samen met je partner een seksuele reis starten.

Waarvan de eindbestemming onbestemd is. Het gaat namelijk om de reis. Samen grenzen te verleggen door spanningen los te laten. Waardoor je ervaart wat bij je past. Deze seksuele intimiteit is de basis voor de rest van je relatie.

Want wanneer deze seksuele intimiteit ontbreekt, heeft dit invloed op de rest van de relatie. Een relatie zonder seks, mist nu eenmaal de verdieping, die alleen seks kan creëren. Want naakter dan dat kun je niet zijn.Je seksuele verlangen zeggen veel over jezelf.

En dit laat je vaak in het dagelijkse leven niet zien. Omdat je dan aan allemaal regels gebonden bent. Of dit denk je. Waardoor seks juist speeltijd voor volwassen is. En seksuele ontspannenheid is hierin onmisbaar. Alles mag en niets moet.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina