Seksuele fantasieën zijn normaal

Seksuele fantasieën zijn normaal

Seksuele fantasieën

Seksuele fantasieën zijn heerlijke dagdromen die je helpen om opgewonden te worden. Dus om in de juiste stemming te komen. Je lichaam voor te bereiden op seks. Maar vaak gebruiken we fantasieën om ons seksleven op te fleuren en blijft het vaak bij het fantaseren. Een fantasie wordt dan gebruikt als een vervanging van je daadwerkelijke seksleven. Waardoor je seksleven blijft zoals het is.

Seksuele fantasieën

Maar seksuele fantasieën hoeven geen fantasie te blijven. Je kunt ze beetje bij beetje gaan uitproberen. Door jezelf te openen voor de mogelijkheden. Het voordeel van fantaseren is dat het veilig is. Want niemand hoeft het te weten, zodat je jouw onderliggende schaamte niet onder ogen hoeft te komen.

Maar het nadeel van veilig is dat het ook vaak saai is. Uit je comfortzone stappen is doodeng. Het is al vaak eng om je fantasie te vertellen. De angst om afgewezen te worden werkt verlammend. En dus daarom blijven we vaak bij het oude en vertrouwde, hoe saai het ook is. Angst staat hierdoor alle verandering in de weg.

Verandering is altijd goed. Sleur is vaak “dodelijk”. Het haalt alle energie uit je leven. Verandering daarintegen geeft je de mogelijkheid om dichter bij jezelf en je partner te komen. Vooral seksuele veranderingen.

Omdat dit toch het meest intieme kan zijn. Waarin je ziel, geest, hart en lichaam betrokken is. Dit vergt dus enorm veel (zelf)liefde. Om zo open te kunnen zijn. Om jezelf te kunnen zijn. Door de seksuele verbinding met jezelf en hierdoor met je partner kunnen maken.

Comfortzone

Om uit je comfortzone te kunnen stappen dien jij jouw angst om te zetten naar Liefde. Waardoor angst je niet meer tegenhoudt om je seksleven te veranderen. En je intieme en verbindende seks gaat ervaren. Seks die bij jou past. Het kan dan ook best zo zijn dat de seksuele fantasieën een onderliggend verlangen hebben. Dat het niet zozeer om de fantasie gaat.

Maar wel om het verlangen naar verandering. Het verlangen naar meer authenciteit. En hieruit kunnen dan weer andere, wel passende, fantasieën ontstaan. Die minder of geen angst oproepen. Omdat je dus weet dat dit is wat je wilt vanuit de Liefde in jezelf en je hierdoor minder schaamte ervaart.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde